Decizie importantă! CSC 1599 Șelimbăr renunță să mai ceară închirierea Stadionului Municipal

Clubul de fotbal CSC 1599 Șelimbăr a anunțat că va renunța să mai ceară închirierea Stadionului Municipal Sibiu. Iată comunicatul oficial al echipei:

Foto CSC1599 Șelimbăr / Facebook
Înaintea unei săptămâni pline de evenimente semnificative pentru club, acesta dorește să fie în totalitate transparent cu privire la demersurile pe care le-a făcut pentru ca suporterii să fie cât mai aproape de club.
„Este o săptămână în care ne concentrăm atenția asupra unui meci important din 𝐂𝐮𝐩𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢, dar și asupra organizării 𝐒𝐨𝐩𝐚 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭 𝐑𝐚𝐜𝐞, cel mai mare eveniment sportiv din Șelimbăr. Din păcate, meciurile noastre oficiale de pe teren propriu nu se pot desfășura așa cum ne-am dorit”, au postat cei de la club pe Facebook.

La întrebarea “Ați solicitat Primăriei Sibiu să jucați pe Stadionul Municipal?”, clubul răspunde:

– „La data de 03.07.2023 am transmis Serviciului Public Administrare Baze Sportive Și De Agrement Al Municipiului Sibiu solicitarea de închiriere a Stadionului Municipal Sibiu în vederea disputării a unui număr de 6 meciuri oficiale. Am avut în vedere weekend-urile în care FC Hermannstadt nu avea programat vreun meci pe teren propriu, conform programării LPF, și , conform adresei înaintate ,am ținut cont și de faptul că FC Hermannstadt are prioritate pe Stadionul Municipal”.

Cerere de inchiriere a  Stadionului Municipal Sibiu 

La întrebarea – “De ce jucați doar două meciuri pe Municipal?”, răspunsul este:

– Prin adresa nr. 1986/19.07.2023 a Serviciului Public Administrare Baze Sportive Și De Agrement Al Municipiului Sibiu am fost informați că am primit “aviz negativ“ pentru disputarea meciurilor din 5 și 19 August, 16 și 30 Septembrie și “aviz favorabil“ pentru disputarea meciurilor din datele de 2 Septembrie și 7 Octombrie 2023.

– Ca urmare a tragerii la sorți a programului Ligii a2-a, am fost programați în data de 2 Septembrie împotriva echipei CSA Steaua București , iar în data de 7 Octombrie împotriva FC Unirea Slobozia, motiv pentru care am anunțat Federația Româna de Fotbal prin adresa nr. 669/01.08.2023, că urmează să disputăm doar două meciuri pe Stadionul Municipal Sibiu.

Raspuns la cererea de închiriere a stadionului 

La întrebarea “De ce nu mai jucați cu Steaua la Sibiu?”:

– „La data de 21.08.2023 am primit adresa nr. 2237/21.08.2023 din partea Serviciului Public Administrare Baze Sportive Și De Agrement Al Municipiului Sibiu prin care am fost anunțați că “va fost retras avizul favorabil acordat anterior pentru desfășurarea meciului oficial din 2 Septembrie“ împotriva echipei CSA Steaua București. Motivul retragerii a fost că pe Stadionul Municipal urmează să se desfășoare meciuri oficiale în Cupa României ale echipei FCH și meciul reprogramat dintre FCH și FCSB.

– Am solicitat prin adresa nr. 756/21.08.2023 clarificări pentru retragerea avizului favorabil, motivat fiind faptul că la data primirii avizului negativ, tragerea la sorți a Cupei României nu a avut loc și nici reprogramarea meciului FC Hermannstadt și FCSB nu era stabilită precum și alte lămuriri in acest sens.

– Am primit răspuns prin adresa nr. 2266/23.08.2023 prin care am fost anunțați că “Terenul este destinat pentru găzduirea a unui singur meci la două săptămâni și a unui antrenament pe săptămână“.

Adresă de retragere a avizului  

Adresa nr. 2266

„Toată opinia publică, chiar și calendarul comunicat, indică faptul că pentru AFC Hermannstadt nu se ține cont de această prevedere. Mai mult, în luna septembrie AFC Hermannstadt va disputa 3 meciuri ( cu FCSB, cu FC Voluntari și cu Rapid București). Nici în precedenta situație când CSC 1599 Șelimbăr a disputat meciul cu Dinamo București nu s-a ținut cont de această prevedere. Mai mult, susținerile că AFC Hermannstadt va juca acasă meciul din Cupa României, înainte de tragerea la sorți nu subzistă, întrucât AFC Hermannstadt va juca in Cupa la Slobozia, conform tragerii la sorți. Astfel că, în data solicitării noastre nu se va desfășura nici un eveniment pe Stadionul Municipal Sibiu, iar meciul dintre CSC 1599 Selimbar și CSA Steaua București putea avea loc, cu respectarea HCL Sibiu nr. 467/24.11.2022. Concluzia??? O puteți trage și dumneavoastră … dar pentru noi este una singura: NU SUNTEM DORIȚI LA SIBIU!!! Motiv pentru care dorim sa informăm opinia publică că CSC 1599 Șelimbăr va renunța sa mai solicite închirierea Stadionului Municipal Sibiu. NOI SUNTEM ȘELIMBĂR !!!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*