Debut cu dreptul în noul an

CSU Sibiu a debutat cu dreptul în noul an, 86-77 (47-40) cu FC Argeș Pitești

foto: captura video

În runda a 13-a a Ligii Naționale de baschet masculin, în această seară seară, la Pitești, CSU Sibiu a reușit a patra victorie în ultimele 5 partide din campionat, 86-77 (25-22, 22-18, 20-14, 19-23) cu FC Argeș Pitești.

Victorie clară

Elevii lui Hoyo au controlat meciul de la un capăt la celălalt, s-au apărat aproape perfect în sfertul trei, și au reușit să păstreze avantajul într-un final agitat, pentru o victorie mai facilă decât o arată scorul. „Cred că am jucat inteligent de la început, foarte concentrați și am înțeles ce ne dorim să jucăm. Am jucat cu încredere, nu ne-a interesat prea mult cine a aruncat și cine era liber. Am încercat să găsim cele mai bune soluții pentru echipă. În prima repriză am avut câteva probleme pe ball screen defense, dar am ajustat la pauză acest detaliu și repriza secundă a fost mai bună pentru noi la acest capitol. Am fost puțin temători, dar cred că am meritat victoria”, a declarat antrenorul Miguel Hoyo, citat de CSU Sibiu.

Uță, între remarcați

Tohătan, Tamulis și Pratt au stat pe parchet mai bine de 30 de minute, dar sibianul începutului de an a fost Rareș Uță, care a făcut un meci bun. În 18 minute, internaționalul nostru  a reușit 18 puncte, remarcându-se și la capitolul recuperări. „Acesta a fost primul meci disputat după regulile din Liga Națională de BC CSU Sibiu cu cinci jucători străini în acest sezon competițional. Rotația de bază a cuprins nouă jucători. Rareș Uță a totalizat 18 puncte, 7 recuperări (5 ofensive) și un capac la primul meci disputat în sala din Pitești după plecarea de la această echipă. El a avut un indice de 22 la eficiență. Alți trei jucători au avut cel puțin 17 la acest capitol statistic. Este vorba despre Tanner McGrew, care a bifat 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Lucas Tohătan, cu 14 puncte, 7 pase decisive, 2 intercepții, respectiv James Padgett, autor al unui double-double – 12 puncte, 12 recuperări (7 ofensive). În plus, Justas Tamulis a adăugat 14 puncte, 5 pase decisive. Au mai marcat: Mirel Dragoste 7 puncte, Javion Blake 3, Mo Pratt 2 și Anton Rotaru 1“, notează CSU Sibiu.

„A fost un meci excelent. Am fost pregătiți, am muncit din greu și am jucat împreună. Am respectat planul de joc și aici s-a făcut difierența” a spus pivotul James Padgett, care a înregistrat primul double-double în galben-albastru.

Pe 12

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu rămâne pe 12, cu cinci victorii și opt înfrângeri. Cu un total de 18 puncte, galben-albaștrii sunt la egalitate cu CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani, Dinamo București, Athletic Constanța și Steaua București, ultimele 2 având un meci mai puțin disputat.

Pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSU Sibiu revine luni 10 ianuarie, de la ora 18, în Sala Transilvania. Elevii lui Hoyo au ocazia de a depăși în clasament CSM Focșani, echipă care cedat în această rundă acasă, 72-98, în fața campioanei ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Declarații James Padgett și Miguel Angel Hoyo:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*