De râsul curcilor. Ursul flămând și speriat a făcut mișto de autorități

Povestea cu ursul văzut prin Sibiu pare a fi una desprinsă dintr-un film. Din păcate nu dintr-unul foarte bun.

Sursa foto: rawpixel.com

EPISODUL I:  Un urs, probabil flămând, ajunge în oraș. Prima dată este localizat în cartierul Ștrand II miercuri dimineața în jurul orei 4.00 și filmat de o cameră de supraveghere. Cei care l-au văzut sună la 112 și raportează prezența sălbăticiunii în oraș. Jandarmii fac public incidentul de abia miercuri seara, probabil sperând că așa vor lua ursul prin surprindere.

În comunicatul transmis de Jandarmeria Sibiu se spune că s-au deplasat în zorii zilei în cartierul Ștrand, împreună cu două echipaje de Poliție, dar nu au găsit ursul. Mai multe AICI.

EPISODUL II: Potrivit Primăriei Sibiu, miercuri seara în jurul orei 23.00 Moș Martin își face din nou apariția, de data asta în Cartierul Magnolia.

„O echipă formată din echipaje ale IPJ, Jandarmeriei și Poliției Locale au patrulat zona pe parcursul întregii nopți, fără a-l identifica” au transmis reprezentanții municipalității joi dimineață.

În jurul orei 5.50 ursul este localizat, de data aceasta în zona Detașamentului de Pompieri de la Aeroport.

„ În locație s-au deplasat reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului pentru Situații de Urgență al Primăriei, împreună cu un medic veterinar contractat de Primărie pentru astfel de situații și șefului Fondului Cinegetic (adică o adevărată desfășurare de forțe, n.r.). Animalul a părăsit însă această zonă. În prezent, ursul este căutat în continuare în zona Aeroportului”, au transmis dimineață reprezentanții Primăriei.

Ca totul să fie cât mai transparent, populația Sibiului este alertată puțin după ora 6 prin mesaj RO Alert cu privire la prezența ursului lângă aeroport, o zonă totuși nelocuită. Amănunte AICI.

Potrivit unei alte comunicări venite de la Primărie, căutările ursului au eșuat, animalul a fugit practic din curtea detașamentului de pompieri de la Aeroport exact în momentul în care cei care ar fi trebuit să îl prindă se pregăteau să îl tranchilizeze. Detalii AICI.

Din acest moment ursul nu a mai putut fi localizat, chiar dacă structurile de forță și ordine care se aflau pe urmele sale au încercat din răsputeri acest lucru.

Acum, ca la orice telenovelă, finalul acestui ultim episod ne lasă pe gânduri…Va mai reveni sau nu ursul în oraș? Iar dacă va reveni sperăm ca filmul să aibă un final mai fericit decât cel de acum câțiva ani când un alt urs a fost împușcat cu sânge rece aproape de centrul orașului…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*