De râs şi de plâns. De citit şi de căzut pe gânduri. Se lansează „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)”

Mâine la ora 18.30, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA,  va avea loc lansarea volumului de eseuri „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” al scriitorului Radu Paraschivescu. În dialog cu autorul cărții va fi Radu Vancu, poet, prozator și universitar sibian.

„Noi suntem români“ este titlul unui cântec patriotic. „Nimeni nu-i perfect“ este ultima replică din filmul Unora le place jazzul.
Chiar dacă pare straniu, cele două enunţuri nu se bat cap în cap. Între ele există de fapt o legătură pe care viaţa în România de azi o strânge de la o zi la alta.
Desfăşuraţi în paralel cu musicalul de mare succes „Mama Pandemia“, ultimii doi ani de viaţă românească te pun în situaţia de-a duce frecvent mâinile la cap: fie pentru atingerea frunţii fierbinţi, fie pentru smulgerea părului.
Tragicomedia naţională e surprinsă aici în câteva zeci de texte din care scot capul tovarăşi de drum mai vechi sau mai noi: excepţionalismul, reflexul de obedienţă, ciubucul, discursul urii, bunul-plac şi prostul-gust. De râs şi de plâns. De citit şi de căzut pe gânduri. (https://www.facebook.com/events/332676998955187?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D )

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*