De miercuri, „Masă sănătoasă” și pentru copiii din Porumbacu de Jos

Începând de miercuri, 10 aprilie, 336 de elevi din comuna Porumbacu de Jos vor primi pachetul alimentar oferit în cadrul programului național „Masă sănătoasă”.

Foto: Primăria comunei Porumbacu de Jos

Programul se adresează preşcolarilor şi elevilor prezenţi la activităţile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, şi implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Pachetele alimentare oferite trebuie să conțină produse de panificație din făină integrală – pâine feliată sau batoane/chifle, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume – roșii, castraveți, salată sau alte produse similare și un fruct.

„Prin alocarea de subvenții pentru acest program de alimentație în școli, ne asigurăm că niciun elev nu este lăsat în urmă din cauza condițiilor de trai. Acest program contribuie la egalitatea de șanse, oferind tuturor copiilor posibilitatea de a se bucura de un pachet alimentar zilnic. Astfel, se reduce riscul abandonului școlar și se promovează inclusivitatea și diversitatea în școli.

Mulțumesc conducerii Școlii Gimnaziale Porumbacu de Jos și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers”, transmite Georgeta Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*