De Florii a plouat cu șoferi băuți sau fără permis. Unii s-au dedulcit și la droguri

În weekenul care a marcat sărbătoarea Floriilor au reținut nu mai puțin de 24 de permise de conducere și au aplicat amenzi de 150.000 de lei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cu ocazia activităților derulate, au fost constatate 19 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 24 de permise de conducere, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 470 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei.

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 14,00, pe strada Gării din orașul Săliște, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 62 de ani.

Rezultatul afișat de apartul etilometru a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 16,00, pe raza orașului Copșa Mică, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 22 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile pubice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 18,00, în localitatea Șelimbăr, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 59 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 18,30, în timp ce conducea un motocultor pe strada denumită popular Suseni, din localitatea Axente Sever, un localnic în vârstă de 42 de ani nu a păstrat o distanță laterală de siguranță față de un autoturism condus din sens opus și l-a acroșat ușor.

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, însă testarea șoferului motocultorului a indicat un rezultat de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 00,15, pe raza orașului Tălmaciu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au oprit pentru control un moped condus pe DN 7 de către un localnic în vârstă de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Mai mult decât atât, testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 16,00, în orașul Ocna Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Olarilor de către un localnic în vârstă de 18 ani.

Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat, la nivelul Poliției Orașului ocna Sibiului fiind declanșate cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 22,45, în timp ce conducea un autoturism pe DC 24A, Hoghilag, un tânăr în vârstă de 22 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 17,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Brateiului de către un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Dumbrăveni.

Testarea șoferului cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la canabis – THC -5, tânărul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La nivelul Biroului Rutier Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 01,00, tot în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Horea de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Neamț.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*