De ce ar trebui ca elevii sibieni să folosească bicicleta pentru a merge la școală

Asociația Urban Bike Revolution lansează campania „Activ spre școală”, un proiect menit să-I încurajeze pe elevii sibieni să folosească transportul alternativ pentru a se deplasa la și de la școală.

Foto: Urban Bike Revolution

Asociația Urban Bike Revolution lansează campania Activ Spre Școală, un demers ambițios dedicat susținerii mobilității active a elevilor din Sibiu, sub deviza „primul drum important din viața fiecărui copil este drumul spre școală”. Campania are ca scop transformarea modului în care elevii se deplasează spre și de la școală, promovând mersul pe jos, bicicleta, trotineta și transportul public ca alternative durabile și sănătoase la mașina personală.

Cu peste 23.500 de elevi deplasându-se zilnic spre cele 32 de școli publice la nivelul orașului, Activ Spre Școală vizează mobilizarea întregii comunități din Sibiu: părinți, școli, instituții publice și mediul de afaceri pentru a susține mobilitatea activă într-un efort colectiv de transformare a modului de deplasare al elevilor. Campania nu doar urmărește să creeze un mediu urban mai sigur și mai durabil, ci și să prezinte beneficii tangibile atât copiilor, cât și adulților din oraș.

Foto: Urban Bike Revolution

Mobilitatea activă aduce multiple beneficii pentru sănătatea copiilor, contribuind la creșterea nivelului de activitate fizică, la dezvoltarea socială și la reducerea expunerii la poluare. Totodată, această poate ajuta la diminuarea stresului și anxietății părinților, oferindu-le mai mult timp și flexibilitate în rutina zilnică.

Foto: Urban Bike Revolution

Întreaga campanie dispune de o componentă de comunicare importantă, acoperind atât mediul online, cât și cel offline. Ea include publicarea de date și cercetări relevante, portrete ale persoanelor din comunitate și mesaje cheie menite să sensibilizeze populația. În plus, reprezintă un spațiu de întâlnire pentru cei dornici să devină parte activă în transformarea modului în care elevii se deplasează spre și de la școală.

Foto: Urban Bike Revolution

„Suntem dedicați în crearea unui mediu urban prietenos, accesibil și sustenabil pentru toți elevii din Sibiu”, a declarat Andrei Rusu, președintele Urban Bike Revolution.

„Campania Activ Spre Școală reflectă angajamentul nostru de a face din drumul spre școală o experiență pozitivă și benefică pentru fiecare copil” a adăugat Andrei Rusu

Campania Activ Spre Școală face parte din programul „Laboratorul de mobilitate urbană activ” (LUMA) și are sprijinul unor parteneri de încredere precum Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu împreună cu peste 20 de școli din municipiu.

Această inițiativă reprezintă o invitație deschisă pentru toți sibienii dornici să contribuie la transformarea sustenabilă a modului în care elevii se deplasează în oraș. Prin mobilitatea activă și implicarea comunității, Activ Spre Școală își propune să construiască un viitor mai sănătos și mai durabil pentru toți locuitorii orașului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*