De ce a ales David Popovici să fie cazat în afara Satului Olimpic la JO 2024?

Înotătorul român David Popovici (19 ani), fost campion european şi mondial, precum şi recordman mondial, a confirmat că la Jocurile Olimpice de la Paris va fi cazat în afara Satului Olimpic şi că va beneficia de protecţie privată, scrie Monitorul de Cluj.

Foto: Facebook David Popovici

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit din partea lui David Popovici cerințe stricte pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Printre solicitările sportivului român figurează cazarea în afara Satului Olimpic și paza de corp.

Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, Popovici și-a explicat gestul.

„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental. Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă, să aibă liniştea atât de necesară pregătirii”, a explicat David Popovici.

Serviciul de protecție privată, achitat de echipa lui David Popovici

În contextul măsurilor de securitate de la Paris, precum și a eficienței de timp, înotătorul român a decis să fie cazat în afara Satului Olimpic. Potrivit lui David Popovici, hotărârea a fost luată cu mult timp înainte.

„În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării. Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara Satului Olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi Satul Olimpic. Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori. (…).

Această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeaşi competiţie (canotaj, kaiac-canoe). Hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele”, a subliniat fostul campion european şi mondial”, a explicat Popovici.

Popovici, care va participa la a doua ediţie a Jocurilor Olimpice, după cea de la Tokyo (2021), a precizat că serviciile de protecţie de care va beneficia vor fi achitate de echipa sa.

„Echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federaţia de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici”, a subliniat fostul campion european şi mondial, David Popovici, în mesajul publicat pe pagina de Facebook.

România are până acum 76 de sportivi calificaţi la JO 2024 (26 iulie-11 august), dintre care doi la înot, David Popovici (100 şi 200 m liber) şi Vlad Stancu (800 şi 1.500 m liber).

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*