Daniela Cîmpean: ”Tranziția la economia circulară nu este doar o necesitate, ci reprezintă o oportunitate” (CP)

“Tranziția la economia circulară nu este doar o necesitate, ci reprezintă o oportunitate de a ne respecta angajamentele privind clima și obiectivele de dezvoltaredurabila, de a contribui la creșterea economică, și nu în ultimul rând de a proteja viitorul planetei noastre”, Daniela Cimpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Foto: Consiliul Județean Sibiu
La invitația Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, reprezentanți ai Consiliului Judetean Sibiu au avut ocazia să prezinte din nou un exemplu de bună practică!
În cadrul evenimentului de prezentare a Strategiei și a Planului de Acțiune privind Economia Circulară care a avut loc la Palatul Victoria, în prezența dnei. Mihaela Frăsineanu, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului, Guvernul României, dlui. László BORBÉLY, Consilier de Stat, Coordonator Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, dlui. Valer Cristian Beșeni – Secretar de stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, dlui. Mauro Sibillia , Manager de Proiect, DG Reform, Comisia Europeană, precum și a altor invitați, Consiliul Judetean Sibiu a prezentat exemple locale implementate sau în curs de implementare care au vizat domenii importante și cu impact în economia circulara: mediu, agricultură și constructii:
Politica publică “Fără Plastic” – prima instituție publică din țară care adoptă un astfel de regulament
Înființarea unui compartiment de Dezvoltare Durabilă
–  Proiectul de construire a Noului Spital – complet digitalizat, care va folosi 70 % din consumul de energie din resurse regenerabile, cu un sistem de integrat de refolosire a apei
Managementul Deșeurilor – un sistem deja funcțional pentru care se dorește extinderea colectării pe cinci fracții, proiect depus spre finanțare, dar și pregătirea următorului Proiect de modernizare a sistemului în valoare de peste 100 mil, ce va fi depus spre finanțare în cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*