Daniela Cîmpean: „Existența unei majorități politice a fost esențială în realizarea proiectelor Consiliului Județean” (CP)

Președinta liberală a Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean,  a explicat astăzi că un rol deosebit de important în realizarea obiectivelor  îl are existența unei majorități politice și că speră că sibienii vor acorda aceeași încredere liberalilor, ca și acum patru ani.

„Votul sibienilor, încrederea lor în echipa PNL, au permis ca proiectele asumate pentru județul Sibiu să fie realizate. Existența unei majorități politice a fost esențială în realizarea proiectelor Consiliului Județean, în stabilitatea instituției, în coerența deciziilor. Sibienii au înțeles asta acum patru ani, atunci când au votat PNL atât la președinția CJS, cât și pentru consilierii județeni. Înțelepciunea de atunci a oamenilor a făcut să fie evitate  adevărate catastrofe˝– explică Daniela Cîmpean referindu-se la momentul opoziției USR la unul dintre proiectele Consiliului Județean.

Atunci, dacă USR avea un număr mai mare de consilieri putea răsturna votul final, iar județul să piardă finanțarea unor proiecte.

„Mulți își amintesc formula  „votul dumneavoastră nu contează”,  scoasă din logică, rostogolită în spațiul public  și prezentată astfel încât să pară că eu am zis că votul simpatizanților USR nu contează. Nimic mai fals! Referirea îl viza strict pe acel consilier județean care se opunea proiectelor destinate comunității, fără a avea argumente sau soluții constructive. Știu că reprezentativitatea votului fiecărui cetățean este importantă, însă cred că opțiunea trebuie cântărită cu mare atenție fiindcă, altfel, cei care ajung  în Consiliul Județean pot să blocheze proiecte. La momentul acela  majoritatea PNL a salvat situația, dar cazul nu este singular˝– a rememorat Daniela Cîmpean.

Președinta a făcut, de-a lungul mandatului 2020-2024, de mai multe ori apel la partidele din Consiliul Județean Sibiu să își asume alternative la soluțiile propuse de PNL și de aparatul de specialitate al instituției, să inițieze proiecte de hotărâri și să contribuie la elaborarea celor mai bune decizii pentru oameni. Fără succes!

„Munca de consilier județean nu se rezumă la participarea la o ședință de plen și una de comisie și cu atât mai puțin la încasarea indemnizației. Este o răspundere asumată în față oamenilor și trebuie tratată ca atare! Oamenii care au votat consilierii județeni se așteaptă ca aceștia să citească proiectele, să le analizeze, să iasă în teren, să vină cu propuneri mai bune dacă este cazul… Este simplu să te opui  fără  o soluție alternativă, așa cum au făcut, ani de zile, mulți dintre colegii din alte partide din Consiliul Județean Sibiu. Din contră, au spus că nu este treaba lor!”, precizează Daniela Cîmpean.

Președinta afirmă că nu a avut niciodată pretenția că echipa sa a furnizat mereu cea mai bună varianta, dar opoziția, de dragul opoziției, nu este o soluție.

„Înregistrările ședințelor sunt publice și accesibile oricui. Sibienii pot să vadă îndemnurile mele la acțiune, la soluții. Nu s-a întâmplat și asta mă face să subliniez apăsat necesitatea existenței unei majorități  politice RESPONSABILE  și pentru următorii patru ani. Pot să îmi imaginez, bazându-mă pe experiența de până acum, ce șicane ar pune întregii activități, dacă ar putea,  cei care s-au manifestat în stilul explicat anterior, dar și alții ca ei. Ar fi anulată munca atâtor oameni și bunele intenții ale profesioniștilor din Consiliul Județean, de ceea ce am construit în toți anii aceștia”, afirmă Daniela Cîmpean.

 

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*