Daniel Natea, campion mondial la SAMBO pe plajă!

Sibianul Daniel Natea și-a îmbogățit palmaresul cu încă 2 medalii de aur, obținute zilele trecute la Campionatele Mondiale de Sambo pe plajă. Întrecerea s-a desfășurat, în perioada 9-10 septembrie, în orașul Juan Dolio din Republica Dominicană. Într-o competiție cu participare record, sibianul a fost cel mai valoros sportiv, reușind să câștige la individual la categoria „greilor“, unde au fost 17 sambiști înscriși. De asemenea, a contribuit la victoria pe națiuni, echipa României câștigând în premieră titlul mondial. 

foto: Daniel Natea

Natea s-a impus în prima zi a întrecerilor, în competiția individuală, reușind apoi să câștige titlul mondial și cu echipa României.

foto: Daniel Natea

Echipa României a câștigat medaliile de aur în a doua zi a Campionatelor Mondiale de Sambo pe plajă în cadrul turneului pe echipe. Pe locul doi s-a ocupat echipa Kazahstanului, pe locul trei sambistii din Costa Rica si echipa FIAS 1. (…)

În prima zi a competiției, sambiștii s-au întrecut pentru titlul de cel mai puternic în competiția individuală, iar în a doua zi – la turneul pe echipe. O transmisie în direct a competiției a fost organizată pe site-ul FIAS.

La aceasta ediție, lotul României s-a prezentat în componență completă. În prima zi, România a obținut 3 medalii de aur prin Volha MALEIKA, Bianca PRODAN și Daniel NATEA. Cristina BLANARU, Khrystyna BONDAR și Gabriel RIMA au obținut medalii de bronz.“, a transmis Federația Internațională de Sambo.

VEZI aici imagini cu sibianul Daniel Natea în competiția din Republica Dominicană

Cea de-a 3-a ediție a CM de SAMBO pe plajă s-a bucurat de un succes enorm, participând sportivi din 32 de țări: Australia, Argentina, Armenia, Bolivia, Brazilia, Venezuela, Haiti, Guatemala, Honduras, Republica Dominicană, Israel, Kazahstan, Canada, Columbia, Costa Rica, Cuba, Maroc, Mexic, Olanda, Nicaragua, Panama, Republica El Salvador, România, Serbia, SUA, Tadjikistan, Trinidad și Tobago, Uruguay, Chile, Ecuador și Jamaica. Sportivii din Rusia au concurat la Campionatele Mondiale cu statut neutru. „Desfășurarea Campionatului Mondial de SAMBO pe plajă devine o tradiție. Primul Campionat Mondial s-a desfășurat în 2021 în Republica Cipru, al doilea – în Israel în 2022. De data aceasta a fost aleasă Republica Dominicană și mă bucur foarte mult că țara din America găzduiește o competiție atât de mare. Organizarea de turnee internaționale majore într-o locație nouă dă întotdeauna un impuls dezvoltării sportului nostru nu numai în această țară, ci în întreaga regiune.“, anunța președintele FIAS, Vasily Shestakov.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*