Dan Barna, USR: „Proiectul noului spital județean, o marionetă vândută cetățenilor”

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a afirmat astăzi într-o conferință de presă că la ora actuală noul spital județean de urgență al Sibiului are șanse foarte mici de a se realiza.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Principala problemă care stă în calea proiectului este finanțarea sa. Dan Barna spune că ar exista trei soluții de realizare până la urmă a noului spital. Una ar fi să se găsească până la urmă sursa de finanțare a noului spital, o alta ar fi fazarea proiectului și realizarea pe proiecte mai mci, sau constituirea unui parteneriat public-privat pe modelul care se aplică în alte țări europene.

Dan Barna acuză faptul că după venirea PSD la guvernare, Sibiul a ajuns „un județ mărginaș” exclus de la toate finanțările pe proiecte importante.

Vicepreședintele USR este de părere că atât timp cât coaliția PSD-PNL proiectul noului spital nu are șanse de realizare.

„Cât timp actuala coaliție va fi la putere, „spitalul va fi doar o Fata Morgana pe care o vedem plecând în zilele toride de vară” a spus Dan Barna.

Dan Barna spune că fără sprijin guvernamental proiectul noului spital nu are nici o șansă, singura soluție fiind schimbarea actualei guvernări.

Autor: Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*