Dan Barna: Senatul a aprobat indexarea corupției: 250.000 lei

„Există 78 de oameni din această țară care nu mai simt sentimentul de rușine, deloc, indiferent de ceea ce fac. Sunt parlamentarii majorității PSD și PNL din Senat care au dus tupeul la cote pe care Dragnea doar le-a visat! În vreme ce majoritatea cetățenilor din această țară se chinuie să plătească facturi și alimentele tot mai scumpe, majoritatea parlamentară își face, iar, viața mai ușoară”, scrie Dan Barna pe Facebook. 
„În ziua în care în plenul Senatului făceau scut în fața mâinii de speciali pe care-i protejează cu toate puterile, la câteva uși distanță au pus la cale o altă mârșăvie – pragul pentru abuz în serviciu. O inițiativă elaborată în colaborarea Cătălin Predoiu – Florin Iordache. Da oameni buni, acel Florin Iordache de la OUG 13.
Și golănia le-a ieșit pentru că, prin manufactura directă a președintelui Iohannis, au o majoritate de 70%. Au votat la Senat un nou prag la abuzul în serviciu: 250 mii lei adică 50.000 euro.
Adică, dacă tu faci o eroare la serviciu, în privat, zbori fără drept la replică și-i plătești și prejudiciul patronului, dacă furi, indiferent de sumă, ești imediat trimis pe mâna Justiției. La stat, PSD și PNL vor o regulă total diferită. Dacă furi de la stat suma echivalentă cu alocațiile a 1000 de copii, nu mai e o problemă. Dacă ești prins dai banii înapoi și încerci mai cu atenție data viitoare. Doar să nu sari calul.
Altfel spus, tot ce fac este să protejeze corupții invocând argumente mincinoase cum că ar fi cerut Comisia de la Veneția prag financiar. Nimic mai fals.
Dragnea dorea un prag de 200.000 lei, dar chiar azi am aflat la TV de la reprezentantul PSDPNL că s-a mai scumpit prețul la corupție și de aceea a trebuit indexat.
Decizia de azi nu este numai o miercure neagră pentru justiție, este umilirea sutelor de mii de români ieșiți în stradă în februarie 2017 în toată România. Este răzbunarea lui Dragnea si Iordache, reveniți acum cu pălăriile și măștile de Nicu și Marcel.
Și mai este ceva ce n-ar trebui să uităm: PSD, cu 35% în Parlament nu ar mai putea să facă mizerii precum Ordonanța 13. De data asta legalizează furtul cu mâna PNL și binecuvântarea lui Iohannis.
E ziua când măștile ipocriziei au căzut.
USR e sigurul partid care a votat împotriva păstrării pensiilor speciale, trecute și ele tot astăzi de Senat și este singurul partid care a votat împotriva pragului de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu.
Vom face tot ce depinde de noi pentru ca împreună cu voi cetățenii care „nu vrem să fim o nație de hoți” să blocăm la Camera Deputaților această nouă ticăloșie”, se arată în postare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*