Dan Barna: „ Maia Sandu reușește cu forță și eleganță să mențină traseul european pe care votul moldovenilor a așezat Republica Moldova”

Vicepreședintele USR, Dan Barna, împreună cu președintele partidului, Cătălin Drulă, au fost luni la Chișinău unde s-au întâlnit cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

„Astăzi, la Chișinău, am avut întâlniri cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Alături de președintele USR, Cătălin Drulă, am discutat despre proiectele de cooperare bilaterală și cooperare interparlamentară dintre România și Republica Moldova, despre situația economică, criza energetică și situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina.

Nevoia de creștere a interconectivității și de fluidizare a traficului la frontieră, în contextul creșterii semnificative a volumului de marfuri în tranzit, precum și nevoia de susținere în realizarea reformelor în justiție și administrație necesare în noul parcurs de stat candidat la UE al Moldovei au fost, de asemenea, subiecte abordate în cele două întâlniri.

Într-un context teribil de complicat în plan energetic, cu o Rusie care presează permanent și agresiv, Maia Sandu reușește cu forță și eleganță să mențină traseul european pe care votul moldovenilor a așezat Republica Moldova, însă nevoia de prezență și susținerea reală dinspre România este acum mai mare ca niciodată”, a transmis Dan Barna după întâlnirea de la Chișinău..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*