Dan Barna are acțiuni la Compa Sibiu și Banca Transilvania

Vicepremierul Dan Barna se numără printre puţinii membri ai cabinetului Cîţu care au tangenţe cu piaţa de capital.

Barna are plasamente de aproximativ 293.000 de euro în fonduri de investiţii, atât de acţiuni cât şi obligaţiuni, fiind investitor pe cont propriu la Banca Transilvania (10.340 de lei) şi la producătorul de piese auto Compa Sibiu (1.430 de lei), relatează ZF.

Potrivit declaraţiei de avere semnată pe 14 iunie 2021 şi publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, politicianul sibian are 2.144 de lei cash disponibil pentru tranzacţionare la bursă prin intermediul societăţii de brokeraj Tradeville în timp ce fondurile mutuale din portofoliul său sunt în mare parte la NN Investment Partners. Datele agregate de ZF de la ANI arată că Dan Barna este printre puţinii membri ai guvernului care îşi investesc banii pe piaţa de capital.

Astfel în cea mai recentă declaraţie de avere, Dan Barna arată că are 267.000 de lei la International Romanian Bond – fond de obligaţiuni, dar şi 324.000 de lei la fondul de acţiuni International Romanian Equity. Potrivit datelor de pe site-ul administratorului NN Investment Partners, primul fond are un randament de 5,6%, iar cel de-al doilea de 34% în ultimele 12 luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*