Daea a plecat de la Sibiu cu tolba plină! Ciorapi, vestă, fluier, țuică și brânză pentru cel mai popular ministru

Ministrul Petre Daea a vizitat, astăzi, Piața Țărănească Transilvania la prima oră a dimineții, însoțit de Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.De aici, ministrul și-a cumpărat patru perechi de ciorapi de lână, o vestă lucrată de mână, dar și flori și, desigur, brânză. Deși produsele i-au fost oferite cadou, Daea a insistat să le plătească. „Nu vreau cadou!”, a spus el. El a lăudat atât brânza, cât şi lâna şi produsele din lână. „Am cumpărat astăzi din respect pentru mâinile lor şi pentru lâna oii patru perechi de ciorapi. Ciorapii ăştia-s buni şi în casă şi afară. Acasă fără cizme, afară cu cizme şi trăim bine şi mult”, a menţionat Daea.

La ora 10, ministrul Daea s-a aflat la Prefectură, unde a participat la prezentarea produsului „Telemeaua de Sibiu” – Indicaţie Geografică Protejată. Îmbrăcați în costume populare, prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au organizat, pe lângă prezentare, și o degustare de telemea sibiană proaspătă sau maturată, dar și un moment artistic, când un grup de bărbați îmbrăcați ciobănește le-au cântat din fluier oaspeților. Și ministrul a primit o putină de brânză, o ploscă de țuică despre care a spus că „știu că e bună” și un fluier, la care a mărturisit că nu va încerca să cânte. „Dvs. aţi văzut că eu îl ţin în mână fluierul, pentru că nu ştiu să îl ţin în gură. Nu vă dau un răspuns afirmativ, pentru că e bine fiecare să cânte la fluier, dacă ştie. Eu neştiind, nu vreau să tulbur urechile altora”, a spus Petre Daea, întrebat dacă îl va folosi.

„Mi-am dorit să ştiu să cânt la fluier. Nu o pot face. Ştiu că plosca-i bună. Bravo! Mulţumesc frumos! Vă mulţumesc că mi-aţi dat posibilitatea să mă întâlnesc cu dvs. în locul în care fluierul se aude şi când tace, oamenii frumoşi se văd şi când nu există, iar cântecul se păstrează acolo unde este şi va dăinui”, a afirmat Daea.

După-amiază, ministrul Petre Daea a vizitat, în comuna Sadu, un darac funcțional.

Uniunea Europeană va aloca pentru prima dată, în 2018, fonduri pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră, potrivit ministrului Petre Daea. „Avem multe de făcut pentru acest animal care astăzi se valorifică greu, ieftin şi, din nefericire, rar. Iar dacă noi, românii, am început acest program, nici UE nu a rămas mai prejos. Şi cu câtva timp în urmă ne-a anunţat că, în susţinerea bugetară pe anul viitor, Uniunea Europeană alocă pentru prima dată o specificare concretă, directă, deci acordă pentru prima dată bani pentru promovarea consumului de carne de oaie şi de capră, plecând de la considerentul care se referă la capacitatea excepţională a acestui animal de a valorifica terenurile cu handicap natural. 80 la sută din aceste suprafeţe sunt valorificate de specia ovină”, a spus Daea. El a anunţat, în urmă cu câteva zile, la Ploieşti, că UE va aloca 6 milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*