Dacă votul consilierilor locali va fi favorabil, Lacul lui Binder va găzdui o competiție internațională în august

Consilierii locali vor dezbate și vota în ședința de astăzi proiectul de hotărâre privind Protocolul de colaborare între Municipiul Sibiu şi Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard, în vederea organizării unei competiţii internaţionale în cadrul Complexului de Agrement Lacul lui Binder în perioada 02-04 august 2024.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

Potrivit proiectului de hotărâre, contribuția financiară a municipalității sibiene la organizarea acestei competiții se va ridica la suma de 96 000 de lei.

„Având în vedere faptul că, în domeniul sport şi agrement, Lacul Binder reprezintă în principal o bază sportivă pentru practicarea sporturilor nautice, bucurându-se de o instalaţie de transport ideală în ceea ce priveşte lungimea cablului, pentru wakeboard și schi nautic, intenţia Federaţiei Române de Schi Nautic şi Wakeboard reprezintă un demers în procesul de dezvoltare locală. De altfel, F.R.S.W. apreciază că Municipiul Sibiu deţine toate atuurile necesare organizării unui eveniment sportiv de succes prin prisma infrastructurii adecvate, a distanţei dintre centrul istoric şi Complexul de Agrement Lacul lui Binder. care facilitează accesul la eveniment atât a localnicilor, cât și a turiştilor, precum și paleta largă a destinaţiilor din programul Aeroportului Internaţional Sibiu. Acest aspect subliniază încă o dată oportunitatea colaborării dintre Municipiul Sibiu şi F.R.S.W. în vederea organizării competiţiei de schi nautic şi wakeboard” se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*