Cutiile poștale ale sibienilor rămân goale de azi. Poștașii sunt în grevă generală

Activitatea Poștei Române a fost paralizată începând de luni dimineață de greva generală declanșată de lucrătorii poștali.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Dimineață, la Oficiul Poștal de pe strada Mitropoliei era liniște, iar pe ușă era afișat un anunț care informa despre grevă.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Lucrătorii poștali erau strânși în curtea din spatele instituției. Revendicările greviștilor țin în general de salarizare dar și de condițiile grele de muncă, majoritatea dintre ei spunând că suferă de boli profesionale care țin de aceste condiții.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Majoritatea angajaților au salariul minim pe economie sau foarte puțin peste, asta în vreme ce salariile celor din conducerea Poșei Române au crescut semnificativ. Pur și simplu își bat joc de oameni. Din păcate, noi, prin greva noastră, facem să sufere alte categorii de persoane, respectiv pensionarii. Știm că oamenii ne înțeleg, pentru că noi intrăm lunar în casele lor, eu cel puțin de 34 de ani sunt factor poștal. Pot însă să spun că așa greu ca acum nu a fost niciodată.

Doleanțele noastre sunt simple. Am cerut, zic eu decent, o majorare salarială de 400 de lei net. Pur și simplu am fost refuzați pe motiv că bugetul de venituri și cheltuieli a fost aprobat” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu Vasile Herciu, vicepreședinte al Sidicatului Liber din Poșta Română.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Deocamdată lucrătorii poștali nu pot anticipa o dată la care greva va fi suspendată. În aceste condiții plata pensiilor aferente acestei luni este incertă.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Nu se vor achita. (Pensiile,n.r.). Dacă se va găsi o soluție pentru a ajunge la un numitor comun între noi și conducere în câteva zile putem achita tot ce înseamnă pensie” a adăugat Vasile Herciu.

Greva generală de astăzi a fost precedată în 20 aprilie de o grevă de avertisment de două ore la nivel național, pentru a determina conducerea Companiei Poșta Română să majoreze salariile angajaților.

Autor: Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*