Curățenie la Avrig

Primăria Avrig și Poliția Locală îi îndeamnă pe locuitorii din Avrig și satele aparținătoare să ia atitudine pentru a păstra curățenia și ordinea publică.

La Avrig se desfășoară, în aceste zile, o campanie de ecologizare a malurilor râurilor Avrig. În cadrul acțiunilor, polițiștii locali au dat mai multe amenzi și avertismente celor certați cu legea și cu bunul simț.

Acțiunea, începută în urmă cu o săptămână, vizează identificarea și sancționarea cetățenilor care aruncă gunoiul la întâmplare, pe domeniul public. S-a acționat deja pe malul râului, în apropierea stației de epurare, până la Podul lui Moise, și este în curs de ecologizare malul dinspre strada Râului. În timpul acțiunii, a fost identificat proprietarul caroseriei unei mașini abandonate pe malul apei, care a fost amendat cu 500 lei și a primit la dispoziție 48 de ore ca să transporte caroseria la un centru de colectare a fierului vechi.

„Râul este sufocat de gunoaie”

Angajații Serviciului de Administrare a Domeniului Public, din cadrul Primăriei orașului Avrig, au colectat în câteva zile mai multe tone de deșeuri.

„Acțiunea de ecologizare s-a concentrat pe curățarea deșeurilor de pe malurile râului Avrig. Râul este sufocat de gunoaie și pe un mal și pe celălalt, mai ales în anumite zone. De aceea, Primăria și polițiștii locali vor continua acțiunile de ecologizare și în perioada următoare. Facem apel la cetățeni să respecte natura și să arunce gunoiul numai în locuri special amenajate, altfel polițiștii vor aplica amenzi contravenționale. La baza faptelor noastre ar trebui să stea respectul față de natură și mediul înconjurător”, a spus Ciprian Stoișor, viceprimarul orașului Avrig.

Ce puteți face?

Avrigenii care surprind în flagrant persoane care aruncă deșeuri în spații neamenajate sunt îndemnate să apeleze Poliția Locală, la numărul 0757 058 660, și să solicite deplasarea urgentă a unui echipaj. „Descrieți scena la care sunteți martori: detalii cu privire la locație, date de identificare ale persoanelor care aruncă deșeuri, eventual numărul de înmatriculare dacă este vizibil. Reclamați situația la Garda de Mediu, menționând că ați vorbit anterior cu Poliția Locală. Echipele acestora de permanență pot fi sesizate prin dispeceratul 112”, au precizat reprezentanții Primăriei.

De două ori în ilegalitate

Polițiștii locali au sancționat, zilele trecute, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Bradu, din cauză că a aruncat gunoi pe domeniul public, dar și pentru că a plecat de la domiciliul său, în timp ce ar fi trebuit să se afle în carantină. „Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu o amendă de 1.000 de lei, pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public și cu încă una, de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și părăsirea domiciliului declarat pentru carantină. Carantina persoanelor este o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase și constă în separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane, în spaţii special desemnate de către autorităţi, la domiciliu sau la locaţia declarată de către persoana carantinată. Nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 atrage, conform legislației în vigoare, răspunderea contravențională sau, după caz, răspunderea penală”, avertizează Poliția Locală Avrig.

Teribilismul costă

La începutul acestei săptămâni, polițiștii locali avrigeni l-au identificat pe autorul distrugerilor din stația de autobuz din Mârșa. Acesta este un adolescent, de 13 ani, din satul Bradu. Potrivit declarațiilor sale, băiatul a spart panoul de sticlă din stație pentru amuzamentul unor tovarăși de joacă.

Părinții copilului au fost amendați pentru că l-au lăsat nesupravegheat și nu au luat măsurile necesare pentru a-l împiedica pe minor să comită fapte de vagabondaj. De asemenea, ei trebuie să suporte costurile de înlocuire a panoului distrus, care se ridică la aproximativ 300 de lei.

„Le mulțumim cetățenilor care au dat dovadă de spirit civic și ne-au oferit informații ce au dus la identificarea și pedepsirea autorului acestor fapte!”, au mai transmis responsabilii administrației locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*