Cum va arăta viața noastră după 15 mai? Anunț despre școli

Raed Arafat a prezentat la Digi24 câteva cazuri concrete despre felul în care va arăta viața noastră după 15 mai.

Deciziile sunt încă în analiză, a spus Arafat, însă la început se vor lua măsurile cu cel mai mic risc.

Când ieșim din casă și mergem în locuri închise, trebuie să avem masca la noi.

„Va trebui să ne obișnuim, la metrou, la transport public, va trebui să devină o condiție ca să urci. Legal, dacă nu ai masca, conducătorul auto trebuie să se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate”, a spus Arafat, fiind de părere că „trebuie să fie o chestie de educație, nu trebuie să vii să zici: te amendez, dacă nu porți masca”.

Totodată, e posibil să fim nevoiți să purtăm măști și în magazine.

De asemenea, șeful DSU a recomandat folosirea dezinfectantului, dar și spălarea pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20-30 de secunde, cu prima ocazie cu care este posibil.

Apoi, Raed Arafat a dat exemple de măsuri de relaxare a traficului: programul defazat, oamenii să vină în trei intervale orare, lucrul de acasă unde este posibil, măcar parțial, sau ture de două săptămâni acolo unde se poate.

În ce privește școlile, 15 septembrie este data stabilită pentru deschiderea lor, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Desigur, decizia ar putea fi revizuită în toamnă, în funcție de situația epidemiologică. Însă deschiderea școlilor acum era prea riscantă, a explicat Raed Arafat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*