Cum se va schimba un element important WhatsApp. Vestea care a încântat utilizatorii

Schimbarea WhatsApp așteptată de ani de zile a fost introdusă în noua actualizare a aplicației, spre încântarea a milioane de fani din întreaga lume.

WhatsApp Status e o funcție ce a fost introdusă în anul 2017, drept răspunsul aplicației la opțiunea de Snapchat Stories. De atunci, funcția a primit numeroase actualizări, pentru a atrage atenția utilizatorilor.

Cea mai recentă actualizare presupune o nouă schimbare pentru WhatsApp Status, scrie TechCrunch.

WhatsApp a anunțat recent statusul cu voce. Acesta permite utilizatorilor să înregistreze un mesaj vocal, de până la 30 de secunde, pe care îl pot folosi pentru actualizarea unui status, informează useit.ro.

Schimbarea WhatsApp așteptată de ani de zile

Utilizatorii vor putea înregistra aceste mesaje vocale prin apăsarea simbolului de microfon, pe ecranul de status. Astfel, își pot personaliza și mai mult actualizările statusului, ceea ce unii utilizatori au cerut de ani de zile.

În plus, schimbarea WhatsApp așteptată de ani de zile funcționează și drept o opțiune pentru cei care nu vor să folosească mesaje scrise sau emoji-uri în status. Luna trecută, WhatsApp a testat opțiunea de voce cu utilizatorii înscriși în program beta pentru Android și iOS.

Statusul vocal e lansat la câteva luni după ce WhatsApp a făcut o trecere semnificativă la mesajele vocale pe platformă. Aplicația, deținută de Meta, susține că sunt trimise 7 miliarde de mesaje vocale în fiecare zi.

Dincolo de statusul vocal, actualizarea WhatsApp include și o opțiune de „selectare a audienței private”. Cu aceasta, utilizatorii pot alege mai simplu opțiunile pentru status – cine vede actualizările de status și cine nu.

Află ce nu trebuie să faci niciodată pe WhatsApp, dacă nu vrei să riști pierderea accesului pe platformă.

Un nou buton pentru selectarea audienței apare pe ecranul destinat statusului. Acesta deschide un meniu prin care utilizatorii pot controla vizibilitatea actualizării statusului, inclusă în schimbarea WhatsApp așteptată de ani de zile. Cea mai recentă selecția a audienței va fi salvată și folosită până când utilizatorii aleg alte opțiuni.

În plus, WhatsApp a permis unor utilizatori să testeze și reacțiile la status. Cu această opțiune, utilizatorii pot răspunde rapid la orice actualizare de status cu un emoji.

WhatsApp ar putea introduce transcrierea mesajelor vocale

Dincolo de schimbările pentru mesaje vocale la nivelul statusului, se pare că WhatsApp testează o funcție prin care mesajele vocale pot fi transcrise automat în aplicație. În acest moment, funcția încă se află în stadiul de dezvoltare, scrie WABetaInfo.

Această funcție e deja disponibilă pe platfome de mesagerie concurente. În septembrie 2021, existau deja rapoarte despre cum WhatsApp testează opțiunea pe dispozitivele iOS. Procesul de transcriere ar folosi serviciile Apple, nu cele ale Meta, potrivit GizChina.

Dincolo de schimbarea WhatsApp așteptată de ani de zile, posibilitatea de a transcrie mesaje vocale a fost cerută de numeroși utilizatori.

Dezvoltarea acestei funcții a fost temporar întreruptă, deși nu se știu motivele oficiale. Acum, această opțiune e disponibilă pentru testare în cea mai recentă actualizare beta pentru iOS, 23.3.0.73. Rămâne de văzut dacă această funcție va fi disponibilă publicului larg în viitorul apropiat, la fel precum numeroase alte funcții ce vor fi introduse în 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*