Cum se transformă o veche șură săsească în grădiniță. Copiii vor ieși din clase direct în livadă

Grădiniță de la Valchid se apropie cu pași mari de finalizare. Șura săsească va găzdui două săli de clasă, iar copiii care vor învăța aici vor ieși direct în livada din grădină.

foto: Nicu Lazăr

La Valchid, sat aparținător de Hoghilag, o casă săsească veche este reabilitată și transformată într-o unitate de învățământ preșcolar. În septembrie, odată cu începerea noului an școlar, își va deschide porțile pentru copiii din sat.

Casa va găzdui o grădiniță, dar chiar și șura săsească este transformată în săli de clasă. „Fiecare sală de grupa are ieșire în grădină dar și două băi. O baie pentru copiii cu nevoie speciale dar și o baie pentru ceilalți copii,ultima prevăzută și cu trei cabine de dus. Curând vom planta în grădină pomi fructiferi, iar cei mici vor putea ieși oricând în livada din grădină. Va fi cea mai frumoasă grădiniță dintr-un sat românesc pentru că noi credem în educație și nu lăsăm să moară școala de la țară!”, a declarat Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

foto: Nicu Lazăr

Tot el spunea anul trecut că este vorba despre o investiție de o investiție de 2,5 milioane, realizată prin POR. Practic, se va reface clădirea în forma unei case săsești, careia i se va reconstrui o șură ce va servi drept spațiu de joacă pentru cei mici.

foto: Nicu Lazăr

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*