Cum putem împrumuta cărţi de la Biblioteca ASTRA în noile condiţii pandemice

Având în vedere prelungirea stării de alertă la nivel național, în contextul situației epidemiologice actuale, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu continuă activitatea cu publicul în condiții de siguranță sanitară și administrativă pentru a proteja sănătatea utilizatorilor și angajaților instituției. În acest sens, în vederea prevenirii  răspândirii infecției cu SARS-COV-2, echipa Bibliotecii aplică o serie de măsuri cu caracter preventiv și restrictiv, conform legislației în vigoare (Anexa HCNSU nr.1 din 05.01.2022):

Accesul în spațiile Bibliotecii se face cu mască de protecție de uz medical sau FFP2 care trebuie să acopere nasul și gura.

Pentru a intra în spațiile Bibliotecii, utilizatorii* trebuie să prezinte la intrare: 

  • certificatul digital european COVID în format electronic sau imprimat sau
  • rezultatul negativ al unui test RT-PCR (pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2) care nu este mai vechi de 72 de ore sau
  • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid (pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2) care nu este mai vechi de 48 de ore sau
  • dovada emisă de o autoritate medicală că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

* Fac excepție de la această măsură copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care prezintă una dintre dovezile enumerate mai sus.

La intrarea în sediu, se mențin măsurile de asigurare a triajului epidemiologic și dezinfectarea mâinilor, atât pentru angajați, cât și pentru public, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Se recomandă păstrarea distanței fizice de minim 2 metri între persoane și asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană.

Evenimentele și activitățile care au loc la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se desfășoară cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior, dar nu mai mult de 100 de persoane, respectând toate normele enumerate anterior. 

Utilizatorii care nu prezintă la intrare documentele enunțate mai sus restituie sau împrumută materiale, solicitând sprijinul bibliotecarilor, la intrarea în sediile Bibliotecii și filiale, respectând măsurile de siguranță specifice. Pentru buna desfășurare a serviciilor Bibliotecii, recomandăm ca împrumutul de publicații să fie realizat prin solicitare telefonică sau online. În vederea pregătirii și rezervării de documente, utilizatorul înregistrat al bibliotecii va solicita publicațiile cu o zi înainte, prin: e-mail bibliosuport@bjastrasibiu.ro sau la numerele de telefon: 0269 210 551, 0269 215 775 (sediile centrale),  369 807 053 (Filiala Bâlea), 0369 807 050 (Filiala Hipodrom), 0369 807 051 (Filiala Valea Aurie), 0369 807 052 (Filiala Vasile Aron), 0369 443 775 (Filiala Cisnădie).

Pentru solicitarea de documente de patrimoniu care nu se împrumută la domiciliu (ex. din cadrul Compartimentului Periodice), se transmite, de asemenea, o cerere prin e-mail, în vederea obținerii unui document scanat, în conformitate cu legislația în vigoare.

Suntem preocupați în permanență de sănătatea și siguranța utilizatorilor bibliotecii și a personalului angajat și vom continua să acordăm atenție sporită normelor de igienă și recomandărilor specialiștilor. În egală măsură, pentru a reduce la minim expunerea utilizatorilor și a angajaților la eventuale pericole epidemiologice, recomandăm în mod ferm utilizarea  serviciilor și resurselor online ale bibliotecii:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*