Cum au ajuns salamul de Sibiu, telemeaua și cașcavalul pe mesele americanilor, iar mierea în Japonia

După ani de audit, în care au fost verificate atât abatoarele, cât și fabricile unde se produce, salamul de Sibiu a primit acceptul de a fi exportat în Statele Unite ale Americii. Autoritățile federale de siguranță alimentară au stabilit că standardele legale în domeniu corespund exigențelor. Totodată, în SUA ajung telemeaua și cașcavalul produse în România, dar și conservele de porc.

FOTO: Captură Gândul

O altă piață nouă este cea din Japonia, unde România exportă miere, însă oferta ar putea fi extinsă, a spus dr. Alexandru Bociu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), la GÂNDUL EXCLUSIV.

După mult timp, piața nord-americană, una dintre cele mai greu accesibile, din cauza normelor impuse de autorități, produsele românești au fost acceptate.

“Subliniez faptul că am deschis exportul cu Statele Unite ale Americii. Aici vorbesc de produse crud-uscate, salamuri, dar și conserve. Gândiți-vă că au acceptat și au fost de acord,cu acest export, o chestie care trenează de foarte mult timp”, a spus Alexandru Bociu.

Procesul care dus în final la avizul de comercializare în SUA a mai multor produse românești a fost de lungă durată, fiind făcute verificări pe întreg lanțul de producție, de la abatoare la liniile de fabricație.

“Au venit, au auditat toți producătorii și unitățile care abatorizează și procesează aceste produse care ajung pe masa consumatorilor din Statele Unite ale Americii. Au fost foarte riguroși, dar România a trecut cu brio aceste audituri”, a precizat Alexandru Bociu.

Continuă AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*