Cum a fost „Săptămâna Verde” pentru elevii din Săcădate

Săptămâna Verde a fost una plină pentru elevii din satul Săcădate. Au avut parte de multe activități interesante, în cadrul cărora au aflat multe dar au avut și ocazia de a interacționa cu elevi din alte școli.

Astfel, luni, 22.04, elevii de la  Școala din Săcădate, îndrumați de profesor în învământul primar, Menning Simona și elevii clsei a III-a și ai clasei I, de la Liceul Tehnologic Mîrșa, îndrumați de pofesor în învățământul primar, Urea Marcela și Nicolaescu Rodica au participat la activitatea „Ziua Planetei Pământ”.

Activitatea s-a desfășurat în localul Liceului Tenologic Mîrșa, în cadrul Parteneriatului dintre Școala Gimnazială Avrig, prin director prof. Crișan Olivia Laura și Liceul Tenologic Mîrșa, prin director prof. Coropețchi Constantin.

 

Marți, 23.04, elevii clasei simultane din Săcădate, îndrumați de profesor în învățământul primar Menning Simona, au fost gazdele elevilor clasei I A de la Școala Gimnazială Avrig, îndrumați de profesor în învățământul primar  Caroli Cristina.

 

S-a desfășurat activitatea: „Florile în viața noastră” (activitate practică de plantare de răsaduri de flori, de schimbat pământul florilor din ghivece, de lectură a cărților despre flori) și jocuri dinamice în aer liber. Activitățile s-au desfășurat în cadrul Parteneriatului dintre Școala Gimnaială Avrig, prin Director Crișan Olivia Laura și Structura Săcădate.

Miercuri, 24.04, elevii clasei simultane din Săcădate, îndrumați de profesor în învățământul primar Menning Simona împreună cu elevii claselor a III-a B și a IV-a A,  îndrumați de d-nele prof. în învățământul primar Chistol Felicia, Prier Daniele și Jugărean Maria au fost „Micii grădinari” semănând diverse semințe pentru obținere de răsaduri, apoi au fost „Micii  ocrotitori ai păsărelelor” realizând rulouri cu semințe de grâu și porumb pentru hrănirea păsărelelor și adăpători pentru acestea.

Întâlnirea s-a încheiat cu mult îndrăgitele jocuri în aer liber într-o atmosferă de fair-play.  Activitățile s-au desfășurat la Școala Săcădate, în cadrul Parteneriatului dintre Școala Gimnazială  Avrig, prin Director Crișan Olivia Laura și Structura Săcădate.

Joi, 25.04, elevii clasei simultane din Săcădate îndrumați de profesor, Menning Simona împreună cu  elevii  claselor: I A, a II-a A și a II-a B, de la Școala Gimnazială Avrig, îndrumați de profesor în învățământul primar, Caroli Cristina, Indreica Ramona și Luca Ana au fost într-o minunată excursie la Grădina Zoologică Tîrgu Mureș și Cetatea Sighișoarei.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul parteneriatului dintre, Școala Gimnazială Avrig prin director prof. Crișan Olivia Laura și Structura Săcădate.

Vineri, 26.04, elevii clasei simultane din Săcădate au încheiat „Săptămâna Verde” cu o activitate de alimentație sănătoasă „Bucătarii pricepuți”.

Au pregătit o masă cu alimente tradiționale și au făcut clătite. Au savurat cu mare plăcere preparatele pregătite, iar jocurile  dinamice au fost din nou încântarea lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*