Cum a fost Noaptea Muzeelor la Biblioteca ASTRA

Sărbătorirea evenimentului Noaptea Muzeelor 2023 a fost prilej de cunoaștere pentru sute de vizitatori care au ales să treacă pragul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Foto: Biblioteca ASTRA

Publicul de toate vârstele a beneficiat de tururi ghidate organizate în Parcul Astra și de vizite în spațiile sediului istoric al Asociațiunii ASTRA.

Foto: Biblioteca ASTRA

 

Într-un cadru natural plăcut și liniștit, vizitatorii au făcut o incursiune inedită în istoria Parcului Astra, a clădirilor și străzilor din zonă, informațiile fiind oferite de istoricul Răzvan Pop, managerul bibliotecii publice sibiene.

Foto: Biblioteca ASTRA

Interesați de istorie, patrimoniu, memorie locală sau tradiții, cei mai mulți dintre aceștia au continuat călătoria culturală în interiorul Palatului ASTRA, edificiu important al românilor ardeleni, inaugurat în anul 1905. Aici au fost însoțiți cu informații de specialitate de către Bogdan Andriescu, cercetător și custode al Colecțiilor Speciale în cadrul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Foto: Biblioteca ASTRA

Vizitatorii au studiat cu interes obiectele și documentele expuse în Muzeul Asociațiunii și au admirat ornamentica impresionantă a Sălii Festive și expoziția de tablouri Doina Veturia Papp.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*