Cum a fost minivacanța de 1 Iunie și Rusalii pentru pompierii sibieni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în minivacanța ce a trecut, unui număr de 216 solicitări, venite pe numărul de urgență 112. Dintre acestea, în 195 de situații a fost necesară acordarea asistenței medicale de urgență de către echipaje de prim-ajutor medical calificat SMURD.

FOTO: arhivă 

Totodată, în aceste zile libere, pompierii sibieni au intervenit, împreună cu serviciul voluntar pentru situații de urgență, în localitatea Iacobeni, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în data de 3 iunie. Misiunea lor a fost să intervină în sprijinul a 3 gospodării, unde au fost inundate cu apă 2 locuințe și o pivniță.

În intervalul 31 mai – 5 iunie, ISU Sibiu a asigurat măsuri de prim-ajutor și de securitate la incendiu la festivalul Summer Break, desfășurat în Sibiu. Pompierii au fost prezenți la locația evenimentului cu un echipaj de prim ajutor și un echipaj de stingere, pentru a răspunde rapid și eficient la orice incident. Nu au fost înregistrate situații care să necesite intervenția acestora.

În 3 și 4 iunie, între orele 10:00 – 20:00, Caravana SMURD și Centrul Mobil de Pregătire a Populației s-au aflat în Piața Mare din Sibiu. Peste 1000 de persoane au participat la sesiunile de informare cu privire la modul de comportare în cazul unui incendiu sau cutremur, precum și lecțiile de prim-ajutor de bază desfășurate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*