„Cu toate țiglele pe casă”, proiectul Asociației „Prietenii Mocăniței” la Maratonul Internațional Sibiu

Și anul acesta Asociația „Prietenii Mocăniței” a înscris un proiect la Maratonul Internațional Sibiu.

Foto: Facebook Asociația Prietenii Mocăniței

Scopul proiectului „Cu toate țiglele pe casă” este reparația acoperișului clădirii de călători din gara Cornățel, clădire monument istoric prin și pe lângă care se perindă anual mii de turiști (peste 6000 în anul 2023) și al cărei acoperiș suferă din cauza infiltrațiilor de apă și a neglijenței din perioada când clădirea a fost părăsită, reprezentând un pericol atât pentru turiști, cât și pentru voluntarii mocăniței.

„Ne bucurăm enorm când vedem câte persoane sunt încântate de plimbările cu Mocănița și ne susțin visul de a vedea această bucată de istorie readusă la viață complet. Ne străduim zilnic să facem îmbunătățiri și să ne asigurăm că totul este în regulă, de la locomotivă și vagoane, până la șine, traverse, gări, și tot ce ține de buna funcționare a Mocăniței.

Chiar și acum ne amintim cu drag momentul în care o doamnă mai în vârstă a venit să se plimbe cu Mocănița de dragul amintirilor cu soțul ei. Ne povestea cu multă nostalgie în suflet cum ea și-a cunoscut soțul chiar în Mocăniță, pe vremea când aceasta era funcțională pe tot traseul Sibiu-Agnita. Așadar, își dorea să mai retrăiască încă o dată bucuria acestor plimbări, de dragul vremurilor bune.

Asta este unul dintre motivele care ne face să continuăm să muncim și să repornim Mocănița, în adevăratul sens al cuvântului. Pentru a va putea readuce bucuria amintirilor de altă dată, pentru zâmbetele pe care le primim după fiecare cursă…pentru voi!

Proiectul de anul acesta de la Maratonul International Sibiu ne va putea ajuta să ducem visul mai departe și să refacem încă o bucată importantă din istoria Mocăniței, mai exact să refacem acoperișul de la gara din Cornățel.

Dacă vrei să ne susții, fie ca donator, alergător, sau fundraiser, proiectul nostru se numește ”Cu toate țiglele pe casă”, iar pe site-ul de la Maraton poți găsi toate detaliile referitoare la cauza noastră. Deja s-a dat startul la înscrieri” au transmis membrii Asociației „Prietenii Mocăniței”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*