Cu primar și opt consilieri locali, FDGR își dorește și viceprimar. Declarațiile lui Astrid Fodor

În prima ieșire publică de după alegerile de duminică, Astrid Fodor, care a fost aleasă pentru al treilea mandat de primar al Sibiului, a declarat deschis faptul că FDGR își dorește și un viceprimar. Cu 8 mandate de consilieri locali, primarul ales nu consideră că formațiunea sa are majoritate în Consiliul Local.

foto: Mesagerul de Sibiu

„Până vom prelua noul mandat avem timp suficient să vedem cum discutăm și cu celelalte partide . Cu siguranță mi  dori să avem un viceprimar din partea FDGR și cred că putem ridica această pretenție. În rest, după cum am spus, sunt dispusă să discut cu toți cei care gândesc în felul în care gândim și noi și pentru Sibiu. Nu mă interesează jocurile politice care se fac din spate. Am văzut că acestea nu sunt benefice pentru dezvoltare și nu mă interesează acest mod de a colabora”, a declarat Astrid Fodor.

Deși FDGR a obținut, conform rezultatelor provizori ale alegerilor din 9 iunie 8 mandate de consilier local, primarul ales consideră că formațiunea sa nu are majoritate în Consiliul Local. „Nu voi porni și nu am pornit niciodată de pe picior de superioritate. Eu v-am explicat cum gândesc, superioritatea tocmai îmi displace. Bineînțeles, avem un avantaj în aceste negocieri, pentru că avem cei mai mulți consilieri în Consiliul Local. Eu mă bucur că am reușit să obținem opt. Ne aducem aminte că, la începutul precampaniei electorale se vorbea de trei, patru, cinci consilieri locali, și iarăși auzeam la fiecare întâlnire că noi avem majoritatea. Cei care afirmau că au majoritatea nu știau ce înseamnă o majoritate. Pentru mine, majoritate înseamnă altceva. Să ai majoritate în Consiliul Local înseamnă să ai jumătate plus unu sau poate chiar mai mulți. Deci nu o să folosesc niciodată expresia că noi avem majoritatea în Consiliul Local, că nu avem majoritate. Avem opt consilieri. Într-adevăr, avem mai mulți consilieri ce ne poziționează mai bine poate decât ceilalți în negocieri, dar, după cum am spus, sunt deschisă la discuții cu toți care gândesc în interesul sibienilor”, a mai declarat Astrid Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*