Cu infirmeria plină, FCH așteaptă bătălia cu liderul FCSB. Va fi suficient orgoliul?

AFC Hermannstadt înfruntă liderul Ligii I, FCSB, în etapa a XXIII-a din campionatul României.

În acest moment, FCH ocupă locul 15 în clasament, cu 16 puncte, având deja 10 etape fără victorie în Liga I. De cealaltă parte, oaspeții sunt în fruntea clasamentului cu 48 de puncte obținute în cele 22 de etape disputate până acum. Deși au pierdut meciul din Cupa României cu rivalii de la Dinamo (0-1), cei de la FCSB vin după două victorii, un egal și un meci pierdut în ultimele 4 meciuri disputate în Liga 1. Pentru această confruntare, din lotul FCH vor lipsi golgheterul David Mayoral și mijlocașul ghanez Bright Addae, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. De asemenea, vor absenta pentru sibieni și veteranul Răzvan Dâlbea cu fundașul Saed Issah, accidentați, iar Adrian Scarlatache este incert.

,,Întâlnim echipa de pe primul loc, o echipă care își propune an de an să câștige campionatul. Au în componență jucători care nu mai au nevoie de nici o prezentare, un lot numeros și valoros. Sunt jucători foarte buni, tineri și de mare perspectivă. Au calitate, indiferent cu cine joacă pe teren. FCSB are un buget foarte mare. Este adevărat că FCSB este acum rănită puțin în orgoliu, fiindcă au două înfrângeri cu Clinceni și Dinamo, în Cupă. Dar cu siguranță vor trata jocul cu noi la un nivel foarte înalt. Sperăm să facem un joc bun, dar va fi un meci foarte greu. Din păcate, avem probleme foarte mari în ceea ce privește jucătorii accidentați. Infirmeria noastră este plină, avem și jucători suspendați. Încercăm să găsim cel mai bun 11 să ne putem ridica la nivelul acestei partide. Jucătorii care vor intra în teren trebuie să dea totul și să demonstreze că merită să joace aici. Sunt convins că vor avea o evoluție foarte bună. Trebuie să avem orgoliu, mai ales că rezultatul din tur nu a fost deloc confortabil nici pentru jucători, nici pentru suporterii din Sibiu. Trebuie să arătăm că meciul tur a fost, practic, un accident”, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenor principal AFC Hermannstadt.

În tur, FCSB a învins FCH pe Arena Națională cu 5-0. AFC Hermannstadt vs FCSB va avea loc duminică, 14 februarie, ora 19:45, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș. Partida se va disputa fără spectatori în tribună, în conformitate cu normele sanitare impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*