CSU Sibiu sună adunarea în Sala Transilvania. Începe un nou sezon al Ligii Naționale de baschet masculin

CSU Sibiu debutează luni, 25 septembrie, într-o nouă stagiune a Ligii Naționale de baschet masculin. Sub comanda lui Tomas Rinkevicius, „galben-albaștrii“ întâlnesc CS Vâlcea, în Sala Transilvania, de la ora 19. Meciul va fi transmis pe FRB TV.

foto CSU Sibiu

Primul adversar din campionat pentru BC CSU Sibiu este unul deja bine cunoscut. Băieții lui Tomas Rinkevicius s-au mai întâlnit în două rânduri cu CS Vâlcea 1924 în ultimele săptămâni. Prima confruntare între cele două formații a avut loc în cadrul finalei Memorialului Elemer Tordai și a fost câștigat de echipa vâlceană cu scorul de 81-76. La doar câteva zile distanță a venit și primul duel oficial între cele două formații, în Cupa României. Aici lucrurile au stat cu totul diferit și BC CSU Sibiu a reușit să se impună clar, cu scorul de 86-71 și astfel „galben-albaștri” au obținut calificarea în Final 8-ul competiției.

În jocurile amintite mai sus, fiecare echipă a avut câte un absent important din lot, în meciurile pe care le-au pierdut. Kyle Adnam nu a evoluat în meciurile de la Memorialul Elemer Tordai, în timp ce Zoran Paunovic a lipsit la meciul de cupă. Astfel raportul de forțe poate fi altul între cele două echipe dacă toți componenții vor fi valizi.

BC CSU Sibiu a mai jucat un meci oficial în turneul de cupă de la Constanța, desfășurat în perioada 15-17 septembrie. Băieții noștri au jucat cu echipa gazdă în debut de stagiune și, după cum bine știți, a înregistrat și aici un succes, 84-80, cu CSM Constanța.

O să fie un joc foarte greu fiindcă am jucat deja împotriva lor de două ori. Ne cunoaștem foarte bine, așa că mă aștept la un meci dificil. Publicul ne-a arătat că poate fi foarte « nebun », dar și foarte prietenos cu noi. Sper că îi vom face fericiți. Mă aștept să fie măcar ca la turneul amical. Sper să  păstrăm forma bună. Ne pregătim pentru meciul cu Vâlcea și sper să continuăm să câștigăm. Pas cu pas, avem încă două zile să pregătim jocul și eu cred că putem câștiga”, ne-a spus Pavlin Ivanov înainte de meci.

Ne pregătim pentru Vâlcea. Va fi al treilea meci împotriva lor în acest sezon. Este o echipă bună, foarte motivată, cu străini buni și sunt foarte talentați ofensiv, în special în rândul străinilor. Sigur, sunt o echipă nouă, cu o motivație foarte mare. Mereu joacă cu o inimă mare. Noi continuăm să ne pregătim, nu suntem încă în cea mai bună formă, încă încercăm să ne conturăm jocul de la zi la zi, de la antrenament la antrenament, muncim din greu și sper că totul va fi bine”, a declarat antrenorul principal, Tomas Rinkevicius.

Bilete pentru acest joc s-au pus deja în vânzare și sunt disponibile AICI

Biletele costa 25 de lei. Copiii până la 6 ani au acces gratuit fără a li se asigura loc.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.“, transmite CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*