CSU Sibiu, pradă ușoară la Oradea

Cu infirmeria plină, CSU Sibiu a fost o pradă ușoară în primul meci din semifinala cu CSM Oradea. În Sala Antonio Alexe, „leii roșii“ s-au impus aseară cu 94-61 (48-22). Mâine, de la ora 20, este programat meciul 2, tot la Oradea, urmând ca semifinala să se mute apoi la Sibiu pe 4 mai.

foto: facebook/CSU Sibiu

Fără Roberts Blumbergs și Rareș Uță, doi dintre cei mai eficienți baschetbaliști sibieni în acest sezon, duelul a fost total dezechilibrat. Am început cu Whelan, Dragoste, Crespo, Gavriloaia și Barro, „vulturii“ încercând din răsputeri să facă față valoroasei grupări orădene. Mai ales că Dragoste nu a fost refăcut sută la sută, Barro a acuzat dureri musculare. Mark Ogden și Erick Neal (ambii cu câte 16 puncte înscrise) și-au făcut însă treaba sub panou și, cu sprijinul coechipierilor, au condus ostilitățile de la un capăt la celălalt al partidei.

În fața a circa 3300 de spectatori, CSU Oradea a câștigat toate cele patru parțiale, marcând de fiecare dată peste 20 de puncte. Ai noștri au replicat prin Crespo 15 pct (4 rec., 4 p.d.), Barro 10 pct (1 rec, 2 p.d.), Marinelli 10 pct. (1 rec., 2 p.d.), Whelan 9 pct (2 p.d.), Pratt 6 pct (5 rec, 2 p.d.), Ionescu 6 (1 rec), Banciu 3 pct și Gavriloaia 2 pct (5 rec., 1 p.d.)

Dacă în teren „vulturii“ au cedat previzibil, în tribune, lupta a fost câștigată detașat de faimoasa galerie sibiană, care și-a încurajat admirabil favoriții chiar și la final, mulțumindu-le jucătorilor pentru performanța obținută deja în acest sezon: „Suntem mândri de voi!“, le-au transmis elevilor lui Rinkevicius, după ultima sirenă.

Scor final CSM Oradea – CSU Sibiu 94-61 (24-10, 24-12, 25-24, 21-15)

„Nu sunt supărat după acest meci.“, a declarat Rinkevicius, care a găsit mai multe aspecte pozitive în jocul elevilor săi.

Reamintim, se joacă în sistemul „cel mai bun din 5 partide“, cu primele întâlnirii programate la Oradea. Conform calendarului, CSM Oradea – BC CSU Sibiu va continua astfel:

Meciul 2 – 30 aprilie, ora 20:00, (Oradea Arena, Oradea)

Meciul 3 – 4 mai (Sala Transilvania, Sibiu)

Meciul 4 (dacă mai e nevoie) – 6 mai (Sala Transilvania, Sibiu)

Meciul 5 (dacă mai e nevoie) – 9 mai (Oradea Arena, Oradea)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*