CSU Sibiu părăsește competiția cu fruntea sus

CSU Sibiu ratează calificarea în semifinale, după 81-86 (40-36) în fața campioanei U-BT Cluj Napoca, în această seară, în Sala Transilvania, în meciul doi din primul tur al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: captura video/CSU Sibiu

În fața fanilor care au umplut Sala Transilvania pănă la refuz, CSU Sibiu a avut o nouă prestație entuziasmantă mai bine de trei sferturi de meci, însă a cedat în final, după o serie incredibilă a căpitanului oaspeților Richard, care a găsit 3 triple în ultimele minute, întorcând meciul în favoarea campioanei.

Sibienii părăsesc acest sezon cu fruntea sus, lăsând impresia că dacă ar fi jucat cu publicul alături mai multe meciuri ar fi luptat din nou pentru medalii. În această seară au luptat de la egal la egal cu cea mai importantă echipă a momentului, au condus-o la un moment dat la 12 puncte diferență, spre bucuria fanilor prezenți la sală.

Campioana a deschis tabela cu o triplă, dar echipa sibiană a replicat imediat cu 2 puncte. CSU a preluat pentru prima dată conducerea la 6-5, cu o reușită Uță dublată de Tohătan. Aproape de jumătatea sfertului se înregistra egalitate la 9, după care a urmat un run de 7 puncte al oaspeților. Blake oprește declinul cu 2 puncte, apoi CSU revine în joc și se apropie la doar o posesie, 18-20. Steward este scăpat liber în secundele de final, aruncă de 3 puncte și închide sfertul la 18-23.

Uță, cu 5 puncte și 2 recuperări, și Blake cu 4 puncte au dat tonul sibienilor în prima secvență, cei doi continuând apoi să alimenteze cu încredere colegii de echipă.

Sfertul doi este deschis de o triplă a lui McGrew, Clujul are replică imediată, reface diferența la 5 puncte, 21-26, însă ambele tabere au de obiectat la deciziile arbitrilor și atmosfera se încinge și mai mult. Olaf aruncă tribunele în aer cu o triplă, pentru 24-26, avem apoi o perioadă excelentă, Rotaru adaugă 2 puncte pe contraatac, apoi Blake alimentează tabela cu încă 3 puncte, iar CSU Sibiu se duce în avantaj 30-28, aproape de jumătatea sfertului.

Marcăm la aproape fiecare atac, U Cluj încearcă să țină pasul, dar Blake (10 pct), Uță și McGrew, cu 7 pct. fac legea pe teren, iar CSU intră la cabine cu patru puncte în față, 40-36.

La reluare, CSU Sibiu se duce la 6 puncte, 42-36, apoi 44-38. Clujul reface 47-43, apoi se apropie la doar un punct, 47-46 și menține ecartul la 53-52. Împinși de la spate de public, sibienii prind o nouă perioadă excelentă, se apără agresiv și au procentaje foarte bune la aruncări. McGrew, Uță și Pratt, care devine principalul marcator al CSU, reușesc un run de 11 puncte, iar CSU Sibiu conduce cu 12 puncte: 64-52.

În ultimele 2 minute ale sfertului, campioana reface la 66-60, după un time-out solicitat de Silvășan, iar tensiunea avea să atingă cote maxime.

Sala simte momentul favorabil al oaspeților, din sute de piepturi se aude „Nu cedăm, nu cedam!“… U-BT reușește să egaleze la 66, în debutul sfertului decisiv, prin 3 coșuri consecutive. Reintră apoi în avantaj, pentru prima dată după sfertul secund, 67-68, dar Pratt reacționează cu o triplă, ajunge la borna 19 puncte în meci, iar CSU revine în avantaj, 70-68. La 72-70, intră în scenă Richard, căpitanul oaspeților. Înscrie 7 puncte consecutiv, din două triple și o liberă, se face 72-77, și din favoriți la victorie trecem în urmărire. McGrew, apoi Blake au încercat să facă față inspiratului Richard, care a mai găsit o triplă, cu 2 minute înainte de final, pentru 76-82.

Din păcate, elevii lui Hoyo n-au putut reveni, iar în cele din urmă au cedat cu 81-86 (18-23, 22-13, 26-24, 15-26)

În primul meci, la Cluj-Napoca, U-BT s-a impus în fața sibienilor cu 89-79.

CSU Sibiu: Pratt 19 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, McGrew 15 pct, 5 rec., o pasă decisivă, Blake 14 pct., 1 rec, 3 pase decisive, Uță 11 pct., 4 rec., Tohătan 9 pct., 2 rec., 3 pase decisive, Dragoste 5 pct., Olaf 5 pct., 6 rec., 2 pase decisive, Rotaru 2 pct, 1 rec., Padgett 1 pct., 2 rec. și o pasă decisivă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*