CSU Sibiu e gata de un nou start perfect

Echipa sibiană debutează în Liga Națională de baschet masculin, vineri 1 octombrie, de la ora 18, în Sala Transilvania, după o dublă victorie cu CSM Ploiești, în Cupa României

foto: facebook/CSU Sibiu

Cea mai titrată echipă locală a momentului, CSU Sibiu a reușit un start perfect în noul sezon oficial, cu o dublă victorie în fața CSM Ploiești, în Turul I al Cupei României la baschet masculin. Primul meci a avut loc vineri 24 septembrie, în Sala Transilvania, iar rezultatul a venit ca un balsam pentru elevii lui Dan Fleșeriu, după confruntările grele din turneul amical spaniol.

Cu sala aproape goală

Din păcate, s-a jucat într-o sală aproape goală, pe fondul creșterii ratei de infectare anunțate de autoritățile sibiene cu câteva ore înainte de duel. „Suntem nevoiți să sistăm vânzarea biletelor pentru partida din această seară! (…) Sibiul intră în scenariul roșul, astfel că accesul spectatorilor este limitat la 30% din capacitatea Salii Transilvania! Ne dorim să fim cât mai mulți, atât timp cât siguranța participanților la evenimentul sportiv nu este pusă în pericol!“, transmitea clubul sibian, cu câteva ore înainte de meci.

Bancă scurtă

Chiar și așa, dar și cu absențe din cauza problemelor medicale, sibienii au reușit să se mobilizeze pentru prima victorie a noului sezon, 80-74 (24-17, 15-16, 14-23, 27-18). După un prim sfert dătător de speranțe, CSU a prins 20 de minute modeste pe faza de atac, permițând oaspeților să preia conducerea după pauză. Cu o bancă scurtă, Dan Fleșeriu a găsit totuși cheia victoriei, reușind să-și impulsioneze elevii pentru un joc ceva mai agresiv. Sibienii și-au dorit tare mult să debuteze cu dreptul, au făcut mare risipă de efort în ultimul act și au întors meciul în favoarea lor, spre bucuria celor prezenți. „Mă bucur că cei care au intrat pe teren au luptat până la epuizare. Probabil că dacă am fi putut să-l folosim și pe Tanner McGrew, am fi putut să facem un meci mai consistent“, arăta Fleșeriu, la final.

Joc bun la Ploiești

Returul a avut loc luni, la Ploiești, CSU fiind vioara întâi pe aproape toată durata întâlnirii. Practic, sibienii au câștigat toate sferturile (chiar dacă în prima parte cele două echipe s-au succedat la conducere de 11 ori), cel mai consistent fiind chiar al treilea, în care au suferit atât de mult la Sibiu. S-a încheiat 80-65 (18-16, 19-15, 24-17, 19-17), echipa sibiană urcând în sferturile de finală ale Cupei României. Pentru sibieni au punctat Taumlis – 23 puncte, 5 recuperări, Evan Fitzner – 19 puncte, 4 recuperări, Rareș Uță – 14 puncte, 13 recuperări, dintre care 7 ofensive), Pratt – 13 puncte, 9 recuperări. (M. S.)

Cu Athletic, în campionat

După dubla cu CSM Ploiești, CSU debutează vineri 1 octombrie și în Liga Națională, având programat meci cu Athletic Neptun Constanța, în Sala Transilvania, de la ora 18. Partida nu va fi televizată. Accesul se face în limita a 30 la sută din capacitatea Sălii, conform restricțiilor impuse de autorități, în baza certificatului digital Covid și tichetelor de acces care costă 20 de lei.

Elevii de până la 14 ani beneficiază de reducere de 50 la sută din prețul biletelor, iar la acces li se poate solicita documentul doveditor al vârstei (certificat de naștere, act de identitate, carnet de elev). Copiii până la 6 ani au acces gratuit, fără a li se asigura loc. „Masca de protecție este obligatorie a fi purtată pe întreaga durată a perioadei petrecute în incinta Sălii Transilvania și rugăm spectatorii care participă la evenimentul sportiv să ocupe doar locul înscris pe tichetul de acces și să păstreze distanțarea de 1 metru“, transmite clubul sibian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*