CSU Sibiu, debut cu dreptul. Azi e meci de calificare!

CSU Sibiu a debutat cu dreptul în noul sezon. Galben-albaștrii au învins aseară CSM Constanța, în primul joc din Cupa României, 84-80 (20-14, 25-21, 18-31, 21-14). Partida a avut loc chiar la Constanța, în cadrul Grupei F de calificare în Final Eight-ul competiției. Elevii lui Rinkevicius mai au de câștigat o partidă, cu CS Vâlcea 1924 Rm Vâlcea, în această seară, pentru a fi siguri de calificare. Întâlnirea va avea loc tot de la ora 19 și va putea fi urmărită pe canalul de youtube FRB TV.

foto: facebook/CSU Sibiu

Gruparea sibiană a controlat partida aproape în întregime, doar în sfertul 3 fiind pusă în dificultate. A început cu Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev și Rareș Uță, de-a lungul partidei, având apoi minute în teren și Pratt, Gavriloaia, Barro și Kuti.

Monyea Pratt avea să fie până la urmă omul meciului, cu 17 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Mirel Dragoste a reușit 12 puncte, 2 rec. și 1 p.d., Uță 12 puncte și 3 rec., Adnam 11 pct, 2 rec. și 6 p.d., Ivanov 11 pct și 2 rec., Gavriloaia 10 pct, 3 rec și 1 p.d. Barro a fost aproape de double-double, terminând cu 9 puncte și 10 recuperări. În peste 20 de minute pe teren, Kuti a reușit 4 recuperări, 4 pase decisive și a înscris 2 puncte.

DECLARAȚII după meci 

În această seară, CSU Sibiu întâlnește CS Vâlcea, echipa care a cucerit recent trofeul Memorialului Elemer Tordai. „ Chiar dacă este o nou promovată, echipa antrenată de Hristu Șapera a arătat multe lucruri bune în partida de la Sala Transilvania. Isaiah Williams și Zoran Paunovic au impresionat în backcourt, la fel cum în frontcourt au făcut-o Peter Olisemeka și Wesley Harris. Nicolae Ciucă, Vladislav Solopa, Toni Rotaru, Alexandru Vlad, Alexandru Burlacu, Christos Ciriperu și Andres Blidaru au jucătorii autohtoni folosiți de Vâlcea la Sibiu. Totuși, în lotul acestora se mai regăsesc Radu Vîrnă și Modibo Diaby, care nu au evoluat la Memorialul Elemer Tordai.“, prefațează CSU Sibiu.

Ultimul meci al grupei, cel dintre CSM Constanța și CS Vâlcea este programat mâine 17 septembrie, de la ora 19. 

La fel ca în stagiunea precedentă, formatul de desfășurare al Cupei României rămâne neschimbat. În prima fază, cele 18 echipe aliniate la start au fost distribuite în 6 grupe, fără capi de serie. Câștigătoarele din fiecare grupă, plus cele mai bune două locuri 2 vor avansa în competiție. Se păstrează formatul Final 8, astfel că echipele care vor trece de prima fază a competiției, ajung direct la turneul final, care va avea loc între 11 și 15 februarie, anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*