CSU Sibiu a scăpat victoria printre degete

După mai multe meciuri câștigate în ultimele secunde, CSU Sibiu a cedat pe final, în această seară, în fața FC Argeș, scor 73-78 (39-38), în etapa a 28-a a Ligii naționale de baschet masculin.

foto: captura video/FRB TV

Echipa sibiană a avut o nouă prestație tip  roller coaster, cu suișuri și coborâșuri mari, nereușind să păstreze ritmul din perioadele bune.

După un prim sfert în care s-a apărat bine, încheiat cu avantaj de 7 puncte (20-13), a urmat o perioadă mai puțin fastă, oaspeții reușind să recupereze din handicap, pentru a intra la cabine la scorul 39-38 pentru CSU Sibiu.

În sfertul trei, ambele echipe s-au întrecut în ratări. Sibienii s-au descurcat totuși mai bine, au adăugat 15 puncte pe tabelă, în vreme ce oaspeții au înscris șocant de puțin: doar 9 puncte în 10 minute!

Tabela ne era tot mai favorabilă, pe măsură ce înaintam în ultimul sfert, dar CSU s-a prăbușit inexplicabil și, de la 59-49, cu 8,30 minute rămase de joc, ne-am trezit egalați la 66, când mai erau 3,36 minute până la final.

Suporterii care au umplut din nou Sala Transilvania au încercat să-și împingă favoriții spre victorie, însă oaspeții au continuat trendul ascendent și s-au dus la 5 puncte avantaj, 68-73, aproape de intrarea în ultimul minut.

Au urmat obișnuitele faulturi cu aruncări libere, joc fragmentat de time-out-uri, iar CSU a revenit în joc chiar pe final. Tohătan a înscris din 2 libere, aveam atacul și trebuia să înscriem de 3 pentru a egala la 76. A aruncat Tamulis, jenat de un adversar, mingea a lovit inelul și a fost recuperată de oaspeți, care au mai adăugat 2 puncte în ultima secundă. Scor final: CSU Sibiu – FC Argeș Pitești 73-76 (20-13, 19-25, 15-9, 19-31)

Marcatori pentru CSU Sibiu: Blake și Tamulis câte 16 puncte, R. Uță 12, Tohătan 11, Dragoste 6, Pratt și McGrew câte 4, Olaf și Pagdett câte 2

Cel mai bun recuperator sibian a fost Uță, cu 10 reușite, urmat de McGrew cu 9, iar la pase decisive s-a remarcat Pratt, cu 5 reușite

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*