CSU Andu Sibiu, locul 5 la U15!

Sezon oficial încheiat pentru echipa de baschet masculin U15 CSU Andu Sibiu. Calificată la turneul Final 8 de la Cluj-Napoca, a încheiat pe un important loc 5 în weekend, generația 2009 având și ea câțiva jucători cu mare potențial, de care vom auzi cu siguranță în câțiva ani.

foto: facebook/CSU Andu

Elevii lui Juris Vasiļjevs și Eduard Kirr au ratat calificarea în semifinale după 2 înfrângeri, prima în fața echipei Dan Dacian București, iar cea de-a doua după un meci intens disputat împotriva gazdelor de la U-BT Cluj Napoca. Au fost și 2 victorii (una în Grupa 2), pentru ca, în disputa pentru locul 5 să se impună pe final în fața „Îngerilor“ Băniei din Craiova. „Probabil cu mai multă atenție în primul turneu semifinal, dar chiar și în grupa de la Cluj Napoca, am fi putut juca semifinalele. Trecând peste acest mic regret inerent, credem că băieții și antrenorii lor merită toate felicitările pentru munca depusă de-a lungul acestui sezon, atitudinea și spiritul de luptă arătate. Mulțumiri de asemenea părinților pentru suportul lor, într-un an plin de provocări școlare.“, a transmis CSU Andu Sibiu.

Gruparea sibiană a făcut și o scurtă caracterizare a fiecărui meci disputat în turneul final, cu jucătorii sibieni remarcați, între care Vulc, Kovacs și Hășmășan:

  • 51-75 vs Dan Dacian București – un meci în care băieții au jucat departe de nivelul lor, în special ofensiv, cu doar 6 assisturi, 25 de turnoveruri și doar 26% la aruncările din acțiune; Vulc a reușit 15p, iar Kovacs 12p și 7r.
  • 79-52 vs Îngerii Băniei Craiova – partidă fără istoric, băieții revenind la jocul lor obișnuit și conducând de la început și până la final; Kovacs a fost principalul performer, cu 21p, 6r și 4a, fiind secondat de Vulc cu 17p, 5r, 2a și Hășmășan cu 11p și 6r.
  • 56-65 vs U-BT Cluj Napoca – echipa noastră s-a mobilizat mai bine, atitudinea a fost cea corectă, dar câteva decizii proaste luate în atac și multele libere ratate (17!!!) ne-au privat de un rezultat pozitiv; Hășmășan a fost în double-double, cu 18p și 11r, Kovacs a reușit 13p, 3r, 4a, iar Vulc a bifat și el un double-double, 11p și 10r.
  • 88-71 vs CSM Târgu Mureș – un nou meci controlat de băieții noștri, chiar dacă evoluția din sfertul 2 fiind de coșmar, în partea a doua emoțiile s-au risipit; Vulc a reușit 16p, 8r, Hășmășan 15p și 9r, Kovacs 14p, 5r, 4a și Huminic 11p și 3a.
  • 65-59 vs Îngerii Băniei Craiova, în meciul pentru locul 5,în care ambele echipe au arătat obosite și deconcentrate, băieții noștri reușind totuși să controleze finalul și să câștige meritat;  Hășmășan a reușit 16p, Kovacs 14p, 9r, 2a și Dogaru 10p, 11r fiind de asemenea remarcați.

În competiția feminină U15, la Dej, în Turneul final Grupa Valorică B, CSȘ Premium Sibiu a încheiat sezonul pe 14, cu 3 înfrângeri în Grupa B2, cu CSȘ Gloria Arad, ACS Hoya KSE Tg Secuiesc și LAPI Dej, reușind apoi o victorie la CS Universitatea Cluj-Napoca, scor 54-43, pentru a ceda în disputa pentru locul 13, 33-44 cu LAPI Dej.

Cealaltă echipă din județ, CSM Mediaș a suferit 5 înfrângeri (3 în grupa B1, cu CSM Tg. Jiu, CSM Sportul Studențesc și CS Universitatea Cluj Napoca). În lupta pentru locurile 13-16, CSM Mediaș a pierdut mai întâi în fața gazdelor, LAPI Dej – CSM Mediaș 44-21, după care, din nou în fața U Cluj-Napoca, scor 24-63, încheind așadar pe poziția a 16-a.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*