Crucea Roșie Sibiu și-a ales conducerea onorifică

În decorul festiv al Bibliotecii Astra, Crucea Roșie Sibiu și-a reunit membrii în cadrul Adunării Generale.  Cu ocazia acestui eveniment au fost alese organele de conducere onorifică ale filialei.

Foto: Crucea Roșie – filiala Sibiu

Adunarea Generală de Cruce Roșie a început prin a da citire principiilor care călăuzesc activitatea umanitară a organizației: Umanitate,  Impartialitate, Neutralitate,  Independenta,  Voluntariat, Unitate și Universalitate.

Lucrăriile au fost conduse de Președintele Crucii Roșii Sibiu, Mihai Balaban si de către Raluca Morar, Director general al filialei.

După ce s-a prezentat raportul de activitate al Crucii Roșii Sibiu și planurile pentru următorii 2 ani, cenzorul Lumița Apostu a prezentat execuția bugetară și raportul financiar.

”Suntem mândri ca anul 2022 s-a încheiat pentru noi cu un excedent de 100.000 ron iar numărul persoanelor care au urmat cursuri de prim ajutor  a crescut cu 130%.”, au transmis, pe această cale, reprezentanții filialei Sibiu.

A urmat apoi prezentarea celor care si-au depus canditaturile pentru funcțiile de Președinte, Vicepreședinți, Cenzor si Lider de Tineret.

În urma votului, comisia de scrutin a numărat voturile și cu majortate au fost aleși liderii, oameni care sunt alături de mulți ani Crucii Roșii Sibiu în activitatea noastră umanitară.

  • Mihai Balaban, Președinte (CEO UNIMAT)
  • Andreea Dumitrașcu, Vicepreședinte (Președinte ASSOC Sud –  Centru)
  • Georgeta Cozma, Vicepreședinte ( Președinta Consiliului Persoanelor Vârstnice al Județului Sibiu)
  • Alin Voina, Vicepreședinte  (reprezentant UNIMAT)
  • Raluca Budușan, Vicepreședinte, (Redactor, Turnul Sfatului)
  • Raluca Banea, Vicepreședinte, (Reprezentant Therme România)
  • Alexandru Chituță, Vicepreședinte (Directorul Muzeului Național Samuel von Brukenthal)
  • Cosmin Geamănu, Vicepreședinte (Reprezentant Moara Cibin SA)
  • Luminița Aposu, Cenzor, (Director Economic Gei Strategies SRL)
  • Elena Dancașiu, Cenzor, (Asistent Social)

”Pot spune cu onoare și cu mândrie in același timp că , Societatea Națională de Cruce Roșie Romana filiala Sibiu este a doua mea familie unde în tot acest timp de 11 ani de voluntariat , am crescut si m-am dezvoltat și acuma am posibilitatea să ofer, la randul meu, aceeași grijă și același profesionalism pe care le-am primit de când am pășit pentru prima dată la Crucea Roșie Sibiu”, a declarat Cristian Fodor, Lider de tineret, Asistent medical de profesie.

”Deși este cel mai solemnt moment al Crucii Roșii, a fost o atmosferă extrem de plăcută și a fost mare bucurie să ne revedem cu membrii filialei noastre, cu colabaoratori, pareneri, donatori care ne susțin activitatea umanitară. Cel mai mult, m-a impresionat doamna Georgeta Cozma, realeasă în funcția de Vicepreședinte și care luna aceasta împlinește 70 de ani de când activează ca voluntară a Crucii Roșii. Este un model de umanitate și dăruire pentru noi toți ”, explică Raluca Morar, Director Crucea Roșie Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*