Crucea Roșie filiala Sibiu a făcut curățenie la Păltiniș

Peste 100 de saci de gunoaie au fost strânși din zona Păltinișului în doar patru ore cât a durat acțiunea de ecologizare a voluntarilor Crucii Roșii.

Foto: Facebook Crucea Roșie Filiala Sibiu

„Voluntarii noștri au fost extrem de harnici în weekend-ul acesta. Au organizat o amplă acțiune de ecologizare la Păltiniș unde au strâns 100 de saci de deșeuri (șervețele umede, sticle, plastice, conserve, haine, cauciucuri ) în patru ore. Au fost curățate mai multe zone. Spațiul de la Arena Platos în jos, până la izvor. Apoi locurile de popas unde opresc turiștii pentru a admira peisajele.

„Din păcate au mai rămas încă zone cu gunoaie, Paltinisul este mare, dar cred ca acolo unde am curățat natura este mai frumoasă. Sperăm să ne reîntoarcem peste câteva luni pentru a continua” a spus Olga Covali, cea care a avut inițiativa acțiuni de la Păltiniș.

Foto: Facebook Crucea Roșie Filiala Sibiu

„Astăzi când am ajuns la șanțurile pline cu saci de gunoi mi-a trecut prin minte faptul că aș putea spune ferm cu voce tare ”Nu sunt mândru ca sunt român” țara noastră nu trebuie să ajungă un depozit de gunoaie. Mă bucur că împreună cu voi, cu voluntari ai Crucii Roșii, putem arăta o altă față, cea a oamenilor „empatici” și „idealiști” precum Ramona, Alex, Flavius, Bogdan, toți cei care arătați grijă față de natură și semenii noștri” a declarat Mihai Balaban, Președinte onorific Crucea Roșie Filiala Sibiu.

Mulțumim mult tuturor voluntari care au participat!! Și mulțumim mult colegei noastre, Olga Covali, pentru această inițiativă.

Foto: Facebook Crucea Roșie Filiala Sibiu

Mulțumim tare mult companiei de salubrizare SOMA pentru că ne-a pus la dispoziție un camion și trei reprezentanți care au strâns si au încărcat deșeurile alături de voluntarii noștri. Fără sprijinul lor acțiunea noastră ar fi fost mult mai dificilă!” au transmis reprezentanții Filialei Sibiu a Crucii Roșii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*