Crosul Cardiologilor la Sibiu

La Sibiu se desfăşoară, în această perioadă, conferința grupurilor de lucru și simpozionul de cardiomiopatie hipertrofică, evenimente organizate de Societatea Română de Cardiologie.

Prof. ManitiuÎn perioada 7-9 mai, are loc, la Sibiu, conferința grupurilor de lucru și simpozionul de cardiomiopatie hipertrofică, evenimente organizate de Societatea Română de Cardiologie. Pentru a marca importanța mișcării în prevenirea bolilor cardio-vasculare, Societatea Română de Cardiologie, Athletic CardioClub (ACC) și Fundația Română a Inimii (FRI) organizează, în data de 10 mai, Crosul Cardiologilor – Crosul Inimii, scopul fiind acela de a conștientiza cetățenii cu privire la importanța mișcării în prevenirea afecțiunilor cardiace.

Tradiţie

Crosul Cardiologilor a devenit o tradiție pentru Societatea Română de Cardiologie și pentru Athletic Cardio Club. Anul acesta se va desfășura, la Sibiu, cea de-a șaptea ediție a manifestării, fiind pentru prima dată când această competiție se organizează în parteneriat cu două licee – Colegiul Național „Gheorghe Lazar” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Elevi din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au realizat și afișele cu care este promovat crosul, acestea două fiind selectate din 33 de propuneri depuse de elevi în cadrul unui concurs. Câștigătorii au fost premiați atât de Societatea Română de Cardiologie, cât și de Colegiul „Gheorghe Lazăr”. „Acest gen de inițiative mă bucură. Noi am încercat prin cofinanțarea evenimentelor agendei sportive destinate sportului de masă să motivăm sibienii și să le oferim prilejul să facă mișcare, să practice un sport ca mod de a-și menține sănătatea. Este normal ca acest gen de manifestări să fie inițiate și de ONG-uri și asociații de profil. Felicit Societatea Română de Cardiologie pentru organizarea crosului și sper să ne întâlnim în fiecare an la Sibiu”, a declarat primarul Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

 Traseu de 3 km

 Traseul pe care îl vor parcurge cei înscriși va fi Piața Mare – strada Gheorghe Lazăr – strada Cetății – strada Nicolae Bălcescu – Piața Mare. Startul se va da la ora 8.30, din Piața Mare. Organizatorii speră ca sibienii să participe în număr mare la acest eveniment, sprijinind astfel inițiativa medicilor cardiologi și promovând în comunitate mișcarea ca mod de a menține și îmbunătăți sănătatea. „Sunt extrem de recunoscător conducerilor celor două licee și elevilor pentru entuziasmul și implicarea maximă în organizarea acestui eveniment. Transmit mulțumiri și Primăriei Sibiu pentru sprijinul acordat pentru ca acest cros să se desfășoare în centrul Sibiului și, ca sibian, m-aș bucura dacă acest eveniment ar deveni o tradiție”, a mărturisit dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, președintele Societății Române de Cardiologie.

 Athletic CardioClub

 Athletic CardioClub (ACC) este o asociație sportivă creată în martie 2012 de Societatea Română de Cardiologie (SRC), Fundația Română a Inimii și un grup de 17 medici cardiologi cu scopul promovării activității fizice și sportului ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare. ACC este o asociație originală, un exemplu unic de educare practică a publicului larg, prin exemplul personal al medicilor. Originalitatea ACC constă într-un sistem integrat care reunește medici, practicanți ai sporturilor, vectori de promovare a beneficiilor efortului fizic si persoane de alte profesii si preocupări, sub coordonarea experților SRC.

Gabriel TATU-CHIȚOIU | președinte Societatea Română de Cardiologie

„Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România. Dintre țările Comunității Europene, România este pe ultimul loc în ceea ce privește speranța de viață la naștere. Lipsa activității fizice este una dintre cauzele principale ale incidenței mari a bolilor cardiovasculare. Demn de reținut este faptul că efortul fizic moderat reduce cu 50% riscul de a contracta un infarct de miocard și prelungește speranța de viață cu minim 5 ani.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*