„Crăciunul la Palat”, un succes pentru Muzeul Național Brukenthal

Peste 150 000 de vizitatori au venit în acest an în curtea Muzeului Brukenthal unde s-a organizat „Crăciunul la Palat”.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

Potrivit managerului Muzeului, Alexandru Chituță, acțiunea a reprezentat un adevărat succes, bucurându-se de apreciere din partea vizitatorilor muzeului.

„Anul acesta am sărbătorit Crăciunul la Palat: Christmas at the Palace și te-am dus într-o lume de poveste, în curtea interioară a Muzeului Național Brukenthal!

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

Vă mulțumim pentru faptul că în aceste zile v-am adus zâmbete și bucurii și ne-ați răsplătit cu mii de fotografii, zeci de mii de gânduri bune și impresii.

Au fost peste 150.000 de participanți, iar expozițiile Muzeului Brukenthal deschise în curtea a doua au fost vizitate de peste 75.000 de vizitatori. Pentru Muzeul Național Brukenthal este un număr record. La căsuța Muzeului Brukenthal s-au achiziționat produsele de brand: parfum, vin, ciocolată, globuri dar și publicații și alte produse.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

A fost un prim test pentru noi și îi mulțumesc dl. Sebastian Marcovici și echipei Focus pentru colaborarea extraordinară. Consider că trebuie să avem viziune pentru promovarea patrimoniului imobil, în cazul nostru Palatul Brukenthal din Piața Mare din Sibiu, să avem idei îndrăznețe pentru a investi în tânăra generație să participe la evenimentele din curtea unei instituții de cultură, și nu neaparat în altă parte, să acordăm o atenție specială comunității unde existăm și ne desfășurăm activitatea și să conștientizăm faptul că în aceste timpuri muzeele și activitatea din interiorul acestor instituții nu se poate limita doar la cercetare, expunere și vizitare. Dacă știm să privim, să fim atenți, să analizăm ce se întâmplă în muzeele din lumea întreagă, avem o șansă! Mulțumesc copiilor și adolescenților care au participat la evenimentele noastre, adulților, părinților care au venit cu copii de la câteva luni în curtea Palatului, bunicilor, sibienilor și vizitatorilor care au venit în această perioadă la Sibiu.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

Această clădire a Palatului Brukenthal a fost construită și cedată comunității, din acest considerent maiestuoasele sale porți trebuie să fie deschise publicului. Este un deziderat pe care mi l-am propus și de care, cu încăpățânare, voi ține cât timp voi avea conducerea acestei instituții.

Mulțumim Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Sibiu, cât și sponsorilor și partenerilor noștri!

Să aveți parte de un An Nou 2024 cu bucurii și să nu uitați că pentru câteva momente în muzee găsiți liniște, voie bună, calitate, istorie și artă, frumos și bună dispoziție.

La mulți ani!” a transmis dr. Alexandru Constantin Chituță manager interimar al Muzeului Național Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*