Corvinul a câștigat Cupa României, după lovituri de departajare

Corvinul Hunedoara a reușit să câștige în premieră Cupa României la fotbal, după un meci spectaculos desfășurat cu casa închisă pe Stadionul Municipal din Sibiu. Echipa de liga secundă a învins Oțelul Galați la loviturile de departajare transformând 3 dintre penaltiuri, în vreme ce moldovenii lui Dorinel Munteanu au transformat doar 2 din cele 5 executate. După cele 90 de minute regulamtentare, scorul a fost egal 2-2 (1-1).

Portarul echipei Corvinul Hunedoara, Ştefan Lefter, a fost unul dintre oamenii cheie ai meciului. „E o victorie uriaşă pentru noi toţi. Încercăm să realizăm ce am făcut. Încă nu îmi vine să cred că am câştigat. Nu ştiu ultima oară când a câştigat Cupa o echipă din Liga a II-a. E demult. Jucătorii de la Oţelul pe care i-am studiat cu antrenorul de portari au ieşit… la penalty-uri ştiam unde dă doar fundaşul Silva, restul a fost inspiraţie”, a explicat portarul la postul Digisport.

Noi acum ne concentrăm pe Europa League, sperăm să facem şi acolo o surpriză. Când te pregăteşti bine ai încredere în tine. Avem nişte oameni foarte buni lângă noi, cei din staff, stau lângă noi, vorbesc cu noi, ne dau încredere şi noi dovedim la meciuri„, a adăugat Ştefan Lefter.

Rusevic (’27) a deschis scorul pentru Oțelul cu o execuție minunată din lovitură liberă. Corvinul a rămas în joc, iar Marius Coman (’39) a egalat din careu, la capătul unei acțiuni șnur, din câteva pase, pornită de la portar.

Oțelul a preluat din nou conducerea după pauză, același Rusevic (’58) transformând o lovitură de pedeapsă, în urma unui fault în careu. Echipa hunedoreană a revenit din nou, de această dată prin Manolache, care a găsit unghiul perfect cu un șut de la limita careului de 16 metri.

Corvinul și Oțelul au încheiat la egalitate cele 90 de minute, iar în prelungiri tabela a rămas blocată, deși au fost evenimente la amblele porți.

La loteria penaltiurilor, echipa lui Florin Maxim a fost mai inspirată, transformând 3 din cele 5 penaltiuri, prin Manolache, Bradu și HerghelIgiu (au ratat Coman și Pârvulescu), în vreme ce Oțelul a transformat doar 2, prin Cisotti și Miguel Silva (au ratat Găitan, Lameira și Ghiocel)

La prima sa finală, Corvinul, formaţie de ligă secundă, a câştigat trofeul şi are şansa de a evolua în cupele europene, dacă va primi licenţă din partea UEFA, anunță AGERPRES.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*