Corporatiștii sibieni s-au întrecut la Cursa Sponsorilor

Organizată de Turul Ciclist al Sibiului pentru sponsori și parteneri, competiția mobilizează în fiecare an la start sute de cicliști sibieni, dar reprezintă și cel mai important eveniment sportiv pentru cicliștii cu deficiențe de vedere, care vin din toată țara pentru a concura.

331 de cicliști au participat la Cursa Sponsorilor, competiție de contratimp individual și pe echipe desfășurată duminică, 25 iunie, pe un traseu de 13,8 km lungime dintre Sibiu și Poplaca. Cele 23 de echipe Unstoppable, formate din cicliști cu deficiențe de vedere, au deschis competiția, pe biciclete speciale, pe care au pedalat în tandem cu voluntari care și-au asumat rolul de pilot. „Pentru cicliștii cu deficiențe de vedere, Cursa Sponsorilor de la Sibiu este highlight-ul sportiv al anului – cea mai importantă competiție la care pot să participe. Anul acesta au venit din nouă orașe: Iași, Cluj, Bistrița, Pitești, București, Timișoara, Brașov, Zărnești și Sibiu. Și pentru că nu toți au venit cu pilot, am apelat la sibieni pentru a-i ajuta în cursă”, spune Andrei Rusu, președintele Asociației Bike Revolution, care coordonează acest proiect. Sportivii cu deficiențe de vedere apreciază simpatia și căldura cu care sunt primți de fiecare dată la Sibiu. Un exemplu: înainte cu o zi de Cursa Sponsorilor, ei fac un tur de acomodare cu piloții voluntari, din Piața Mică până la Pădurea Dumbava și retur, și de fiecare data benficiază de suport din partea Poliției Rutiere, care le securizează cursa în oraș.

După echipele Unstoppable, care au fost încurajate pe traseu și aplaudate la final de toți participanții, au luat startul cicliștii care s-au înscris în echipă la contratimp, urmați de cei care s-au înscris individual.

Co-finanțată prin Agenda Sport de Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Cursa Sponsorilor a fost organizată în parteneriat cu ROMGAZ, Scandia Food, Alexandrion Grup, Apa Tușnad, Bere Sibiu, Astoria Wines, Shopping City Sibiu și OptCycling.

Câștigătorii Cursei Sponsorilor 2023 sunt:

𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧 (< 45 ani)

l Ciuntu Veronica ( Marquardt )

ll Ghimpu Miruna ( CON-A )

lll Spatacean Marioara ( Kendrion )

𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧 (> 45 ani)

l Popa Corina Arina ( Marquardt )

ll Dobre Calman Cristina ( Boromir )

lll Gligor Adina ( IFM Electronic )

𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐌𝐚𝐬𝐜𝐮𝐥𝐢𝐧 (< 45 ani)

l Stancioi Constantin Alexandru ( Compa)

ll Ghisoiu Mihai ( Joyson Safety )

lll Cociuba Sebastian ( Bilstein )

𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐌𝐚𝐬𝐜𝐮𝐥𝐢𝐧(> 45 ani)

l Bradean Adrian Claudiu ( GAMA IT )

ll Carciu Dan ( Compa )

lll Gladca Dragos ( Astoria )

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧

l  Visma SuperGirls

ll CONTI The Fast Girls

III Compa F

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐌𝐚𝐬𝐜𝐮𝐥𝐢𝐧

l Conti ARR

II Compa M

III Conti 2VarutziSi1Sebutz

Rezultatele complete sunt disponibile pe cronometraj.ro

În afară de Cursa Sponsorilor, sub egida Turului Ciclist al Sibiului se organizează și alte competiții dedicate amatorilor: Transfăgărășan Challenge – în 7 iulie, Păltiniș Challenge – în 8 iulie și Green Day Kids – în 9 iulie, dedicat copiilor între 5 și 12 ani, nelicențiați.

Aflat la ediția a 13-a, Turul Sibiului înseamnă anul acesta patru zile de competiție, între 6 și 9 iulie, cu trei etape și două semi-etape care însumează, în total, 660 de km.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*