Cornea, la Cupa Davis: „Putem să aducem victoria!“

Cel mai important tenismen român al momentului, sibianul Victor Cornea se află în Grecia, alături de echipa națională de Cupa Davis. România întâlneşte naționala Greciei, sâmbătă și duminică, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

foto: facebook/FRT

Cel mai cunoscut jucător al Greciei este Stefanos Tsitsipas, numărul 7 ATP în acest moment, care a venit la reunirea lotului și va intra pe teren. România are însă șanse de a trece mai departe, mai ales dacă va câștiga partida de dublu. „Mă aștept să fie un meci extrem de dificil pentru noi, dar cum spunea și Marius (nr – Copil), lui îi plac foarte mult aceste meciuri cu jucători din Top10, se mobilizează foarte bine. Eu sunt la fel, îmi plac aceste meciuri. Sunt convins că putem să aducem victoria”, a declarat Victor Cornea, înaintea partidei.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, a convocat 5 jucători pentru această întâlnire: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

De partea cealaltă, selecţionata Greciei va fi alcătuită din Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 7 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu).

Sibianul a declarat într-un scurt interviu și ce a discutat cu Stefanos Tsitsipas în Australia. „Din câte am vorbit în Australia, joacă. Ne-am urat succes (nr – la întâlnirea de la Australian Open) și ne-am zis că ne vedem în curând și în Grecia. Am stat un pic de vorbă cu ei și am făcut și 2-3 fotografii

VEZI aici ce a declarat sibianul despre întâlnirea cu Stefanos Tsitsipas

Este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*