Cornea, eșec în Chile! A coborât 5 poziții în clasamentul ATP

Sibianul Vlad Victor Cornea n-a început prea bine sezonul de zgură. Miercuri, a suferit a patra înfrângere în ultimele 5 partide și a 3-a eliminare prematură în turneele jucate după eșecul din Cupa Davis cu Grecia.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Andreea Bălan

Aflat de 3 săptămâni în America de Sud, Victor Cornea face pereche cu experimentatul austriac Philipp Oswald (38 de ani). La începutul lunii, la Cordoba Open, în Argentina (din seria ATP World Tour 250), cei doi au trecut de primul tur, cu victorie la reprezentanții gazdelor Andreozzi/Duran, scor 2-0, pentru a ceda apoi la francezii Doumbia/Reboul, scor 0-2.

A urmat Turneul de la Buenos Aires (din seria ATP World Tour 250), unde Cornea și Oswald au pierdut în super tie-break, în primul tur, la perechea Baez S. (Argentina) / Seyboth Wild T. (Brazilia). Apoi, Turneul de la Rio de Janeiro (din seria ATP World Tour 500, dotat cu premii totale de peste 2 milioane de dolari, cel mai important din America de Sud), unde au cedat, duminică, 18 februarie, în calificări, la perechea germano-austriacă Hanfmann Y./Varillas J. P., scor 0-2.

În fine, miercuri, 28 februarie, la ATP Santiago (Chile Open, seria ATP World Tour 250), Cornea și Oswald au pierdut la perechea Hidalgo D. (Ecuador) / Cristian Rodriguez (Columbia), scor 3-6, 3-6.

Cu toate acestea, sibianul Victor Cornea a mai urcat săptămâna trecută două poziții în clasamentul mondial la dublu, ocupând locul 64, cea mai bună clasare a sa din toate timpurile, depășind-o pe cea din 30 octombrie 2023, când se afla pe 65. Seria negativă i-a adus însă o coborâre de 5 poziții la începutul acestei săptămâni. Locul 69 ATP la dublu, sibianul Victor Cornea rămâne ce mai bine poziționat jucător român în ierarhia mondială în acest moment.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*