Cornea avansează în sferturi la Napoli

Sibianul Victor Cornea a reușit calificarea în sferturile de finală ale Turneului ATP Challenger 125 de la Napoli (Italia), aseară târziu, după un meci complicat, care s-a întins pe durata unei ore și 45 de minute. Alături de francezul Theo Arribage, a trecut de perechea italiană Dalla Valle E. / Rottoli L (beneficiara unui wild-card) după super tie-break, scor 6-7 (7/9), 6-3, 10-2.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Andreea Bălan

Favorită în acest meci, perechea sibianului și-a complicat existența în setul unu, după un start bun. Avea 5-2 și 40-0, pe serviciul italienilor, dar a ratat 3 mingi de set, pierzând în cele din urmă ghemul. Destabilizați, Cornea și Arribage au cedat apoi și următoarele 2 ghemuri, scorul devenind 5-5, apoi 6-6. În tie-break, au avut din nou minge de set, la 6-5, au pierdut-o, apoi au cedat și setul.

Setul doi a fost intens disputat, cu multe jocuri câștigate pe serviciul adversarilor. Din fericire, perechea sibianului a reușit 4 break-uri consecutive, față de 2 ale italienilor, reușind să-și adjudece astfel setul și să împingă partida în decisiv. Super tie-break-ul a fost jucat rapid, la scorul de 2-1, perechea  Victor Cornea / Theo Arribage reușind nu mai puțin de 7 puncte consecutive și  câștigând în cele din urmă cu 10-2.

În sferturi, Victor Cornea / Theo Arribage îi va întâlni, astăzi, de la ora 16,30, pe indienii Kadhe A. / Nedunchezhiyan J., cei pe care tocmai i-au învins în finala de la Murcia, săptămâna trecută, în două seturi, 7-5, 6-1.

Turneul Naples 3 Challenger se desfășoară pe zgură, la Napoli (Italia), și este dotat cu premii în valoare totală de 148,625 euro.

Reamintin, perechea Victor Cornea / Theo Arribage vine după victoria de la Murcia (Spania), de săptămâna trecută. Câștigătorii au intrat în posesia unui cec în valoare de 4.250 de euro și 75 de puncte ATP. Succesele din ultimele 2 turnee (2 victorii pentru semifinale la Szekesfehervar, în Ungaria, și 4 victorii pentru victoria de la Murcia) i-au adus lui Cornea o urcare de 4 poziții în clasamentul ATP. Sibianul ocupă acum locul 69 la dublu, aproape de cea mai bună poziție din carieră (64, în februarie anul acesta).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*