Cornea a început sezonul de iarbă

După ultimele 3 turnee pe zgură în care a părăsit competițiile încă din primul tur, sibianul Victor Cornea a avut parte de o victorie, săptămâna aceasta, la Stuttgart (Germania), pe iarbă. Alături de chinezul de 44 de ani Zhizhen Zhang, tenismenul nostru a depășit marți perechea Ofner/Brown în 2 seturi, 6-1, 6-3. Din păcate, ieri, a avut parte de o nouă înfrângre, a 5-a în ultimele 6 partide, la capătul unui joc extrem de disputat. Cuplul Cornea/Zhang a cedat în super tie-break în fața germanilor  Frantzen/Jebens, scor 1-2 (6-7, 6-4, 2-10), într-o oră și 29 de minute.

(Dan GREAVU)

foto arhivă: facebook/Andreea Bălan

Pentru victoria din primul tur, Cornea și Zhang au bifat 45 de puncte ATP la dublu și vor intra în posesia unui cec în valoare de 6.810 de euro.

Sibianul Victor Cornea a câștigat 2 turnee în acest an, la Murcia (Spania), în martie, și la Francavilla (Italia), la jumătatea lunii trecute, ambele alături de francezul de 23 de ani Theo Arribage. De asemenea, a mai jucat o finală, la Naples 3 Challenger (Italia) și semifinale la Szekesfehervar (Ungaria) și Munchen (Germania). De asemenea, a jucat în turneele de Grand Slam Australian Open și Roland Garros, reușind o victorie, în primul, la Melbourne.

În vârstă de 30 de ani, Cornea a început săptămâna pe locul 71 mondial la dublu, în coborâre 4 poziții. Rămâne în continuare aproape de cea mai bună clasare din carieră, locul 64, în februarie anul acesta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*