Copșa Mică. Elevii află traseul deșeurilor

Campania de sensibilizare-colectare selectivă a deșeurilor “EU SELECTEZ!”, organizată de Primăria orașului Copşa Mică împreună cu SC Eco-Sal SA Mediaş, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, a continuat în această săptămână cu două noi acțiuni.

foto: facebook/Primaria Copsa Mica

Astfel, luni, 25 martie, a avut loc al doilea curs despre colectare intitulat „Sistem zonal de gestionare a deșeurilor urbane în oraşul Copşa Mică şi localitățile limitrofe Axente Sever, Valea Viilor, Micăsasa, Şeica Mică şi Târnava”. Implementarea proiectului de colectare selectivă a fost prezentată de consilierul Adrian Deaconu.

„Miercuri 27 martie 2024, elevii au făcut o vizită la Stația de selecţie şi transfer Eco-Sal Mediaş. Elevii au fost însoțiți de doamnele  profesor Lung Angela şi Cristina Vitalyos şi de reprezentantul Eco-Sal din Copşa Mică, dl Mărgineanu Mircea.

Gazdele le-au prezentat elevilor traseul deșeurilor, modul de reselectare şi ambalare a acestora pentru reciclare sau reutilizare în alte scopuri. Elevii au putut să urmărească şi munca muncitorilor de la linia de reselectare a deşeurilor de metal, plastic şi hârtie/carton. Au înţeles astfel de ce colectarea selectivă este foarte importantă pentru scăderea preţului la cea mai mare taxă locală din aproape toate localităţile din ţară.“, a transmis Primăria Orașului Copșa Mică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*