Copiii tăi sunt în pericol? Polițiștii din Sibiu se mobilizează – FOTO

În perioada 20 – 24 mai 2024, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

FOTO: IPJ Sibiu

Acțiunile se aliniază priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an și, la nivelul județului Sibiu, sunt coordonate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu.

Manifestările au debutat în ziua de 20 mai cu activități dedicate prevenirii victimizării minorilor, derulate în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Sibiu, Centrul de Educație Incluzivă Sibiu, Școala Româno – Finlandeză Sibiu și Școala Regina Maria Sibiu. Astfel, peste 100 de elevi de gimnaziu au luat parte la  dezbateri având ca tematică prevenirea faptelor de bullying.

Polițiștii le-au prezentat elevilor informații referitoare la formele de manifestare a bullyingului în școală, care sunt modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, și importanța dezvoltării abilităților nonviolente de gestionare a conflictelor.

Obiectivul principal al întâlnirilor cu elevii a fost acela de a-i ajuta să conștientizeze consecințele acestor comportamente, precum și modul în care ar trebui să gestioneze o posibilă astfel de situație, unde să solicite ajutorul și cum să comunice deschis cu un adult de încredere din viața lor.

Acțiunile vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni, cu următoarele subiecte tematice:

– 21 mai – Siguranța în mediul online;

– 22 mai – Prevenirea violenței domestice;

– 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;

– 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și plecărilor voluntare.

Siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile de acțiune ale polițiștilor și se construiește printr-o muncă permanentă, care presupune totodată și implicarea părinților, a cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*