Copiii sub 13 ani nu mai au voie afară după ora 23.00. Unde se întâmplă acest lucru

Copiii sub 13 ani nu mai pot ieși noaptea din casă, fără a fi însoțiți de un adult. O nouă măsură controversată a fost implementată în două orașe, stârnind dezbateri aprinse, scrie Monitorul de Cluj.

foto: Mesagerul de Sibiu

Motivele invocate sunt combaterea violenței și protejarea copiilor.

Copiii sub 13 ani din orașele franceze Nisa și Béziers nu au voie să iasă în oraș între orele 23.00 și 6.00, în anumite zone.

Robert Ménard, primarul orașului Béziers, a emis un decret care introduce interdicția de ieșire pentru copiii sub 13 ani neînsoțiți de un adult.

Motivul? Nimeni nu se află la 2 pe stradă la 10 ani pentru a face altceva decât „năzbâtii”, potrivit primarului.

Aceeași inițiativă a fost luată și la Nisa, unde Christian Estrosi a anunțat introducerea unei interdicții pentru tinerii sub 13 ani pentru perioada de vară.

Măsura ridică semne de întrebare din punct de vedere legal. Primarii pot lua măsuri de ordine publică, dar trebuie să demonstreze riscuri deosebite în zonele vizate.

Primarii din Nisa și Béziers iau o măsură drastică: Copiii sub 13 ani nu mai pot ieși noaptea singuri

Un expert consideră că măsura poate fi justificată pentru a proteja copiii, dar avertizează că primarii trebuie să se bazeze pe dovezi concrete, nu pe idei generale despre violența minorilor.

Cei doi primari au fost inspirați de o măsură similară anunțată de Gérald Darmanin în Guadelupa, care îi vizează pe cei sub 18 ani, cărora le este interzis să iasă singuri între orele 20.00 și 5.00 dimineața în mai multe cartiere ale insulei.

Mai mult, Christian Estrosi a declarat că dorește să o extindă interdicția la cei sub 16 ani „în anumite cartiere”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*